Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sabljar Dračevac kandidatkinja za županicu, kvorum upitan

Autor: Nives Rogoznica

25.02.2013. 23:00
Sabljar Dračevac  kandidatkinja za  županicu,  kvorum upitan

Foto: Vedran SITNICA



Milan Zdravko Brkić, Pere Butić i ja napustili smo sjednicu, rekao je predsjednik sukošanskog SDP-a Marin Keran, navodeći da je time Županijski odbor ostao bez kvoruma za glasovanje o kandidaturi, dok Sabljar Dračevac navodi kao su spomenuta trojica “bila prisutna u prostoru dok se odlučivalo o toj točki dnevnog reda”


Na sjednici Županijskog odbora SDP-a Zadarske županije većinom glasova  za kandidatkinju stranke za  županicu Zadarske županije  na predstojećim izborima  izabrana je predsjednica ŽO  SDP-a Renata Sabljar  Dračevac. Priopćio je to  Branko Mrčela, web administrator Županijske organizacije SDP-a. Istodobno, član  Županijskog odbora i predsjednik sukošanskog SDP-a  Marin Keran navodi da za  donošenje takve odluke nije  bilo kvoruma.
Keran pojašnjava kako se  na sjednici Županijskog odbora, koji broji 33 člana i članice, održanoj u ponedjeljak,   pola sata čekalo na dostizanje kvoruma, odnosno na  okupljanje minimalnih 17  članova potrebnih za donošenje pravovaljanih odluka.
– Četvrta točka dnevnog reda bila je izbor kandidata za  župana. Riječ je uzeo Duško  Vidov i kazao kako je logičan  slijed događaja izbor predsjednice Županijske organizacije za kandidatkinju za županicu. Zajedno s dvojicom kolega usprotivio sam se tome,  jer smatram da se trebamo  držati zaključaka s prošle sjednice Županijskog odbora,  rekao je Keran.
Na spomenutoj prošloj sjednici ŽO SDP-a, održanoj u  prosincu, gdje je bio nazočan  i glavni tajnik stranke Igor  Dragovan, 27 članova je glasovalo za prijevremene unutarstranačke izbore u županijskom SDP-u. Do održavanja ovih izbora, kojima se uz  virske članove Odbora usprotivila Renata Sabljar  Dračevac, nije, međutim,  došlo jer je u siječnju Glavni  odbor SDP-a donio odluku o  zamrzavanju svih unutarstranačkih izbornih postupaka do lokalnih izbora.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU