Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Generalna proba protiv Dugopolja

26.02.2019. 09:20
Generalna  proba  protiv  Dugopolja


Generalka protiv Međimurja koja je trebala biti odigrana u  subotu propala je zbog jake bure. Međutim, na Stanovima nisu stajali  prekriženih ruku, s Dugopoljem je za danas dogovorena posljednja  provjera za nogometaše Zadra uoči otvaranja proljetnog dijela sezone u  Drugoj HNL. Sudarom s ovim drugoligašem bit će zaokružen niz od deset oglednih utakmica koliko je Zadar odigrao tijekom ovih zimskih priprema. Protiv Dugopolja bi trebali vidjeti što su to nogometaši Zadra  pod ravnanjem novog trenera Mislava Karoglana radili i kako bi  momčad sa Stanova trebala izledati ovoga proljeća. Za jučerašnjeg sugovornika izabrali smo Juru Jerbića, jednog od najiskusnijih u momčadi  Zadra.
– Dobro da nismo igrali protiv Međimurja u subotu jer je bura bila prejaka – kazivao nam je za razgovor uvijek spremni Jerbić.


Važna proba
– Izašli smo na teren, ali jednostavno nije bilo uvjeta da se ta utakmica  odigra. Loptu se uopće nije moglo kontrolirati pa iz tog eventualnog  dvoboja ne bi ništa vidjeli i u konačnici ne bi nam bila od velike koristi.
Generalka će ipak biti odigrana i to danas protiv konkurenta iz Druge HNL, Dugopolja. A to će ukupno biti deseta ogledna utakmica u  ovom pripremnom razdoblju.
– Mislim da je to dobro da ipak imamo generalnu probu za ono što nas  očekuje u subotu kada na Stanove stiže Hrvatski dragovoljac. Bez te  utakmice nekako bi ostali nedorečeni i ne bi ni mi sami, a ni trener, bili  sigurni kako će to izgledati na otvaranju nove polusezone. Istina, odigrali  smo dosta utakmica tijekom ovih priprema, čak devet, a s ovom protiv  Dugopolja biti će ih deset. Generalno smatram da je to jako dobro što  smo odigrali toliki broj utakmica i da nam kada prvenstvo krene to može  samo koristiti. Utakmice su uvijek najbolja prilika za uigravanje  momčadi.
Jerbić je zadovoljan tijekom priprema koje su odradili pod ravnanjem novog trenera MIslava Karoglana.
– Ja sam jako zadovoljan kako smo odradili nove pripreme. Trener Karoglan je uveo dosta noviteta u naše trenige, a tu bih istaknuo taktičke  detalje kojima se pridavala posebna pažnja. Gledali smo videa, pričali o  tome i na terenu radili kako bi te trenerove zamisli sproveli u djelo. Kroz  utakmice smo vidjeli što možemo, ali i ono na čemu treba još raditi.  Smatram da smo većinu trenerovih ideja uspjeli pohvatati, ali naravno  da će nam trebati još vremena kako bi to u potpunosti izgledalo onako  kako je on to zamislio. Naravno, sve ono što smo radili dolazi na naplatu  kada krene nova sezona. Tada ćemo kroz igru i rezultat vidjeti jesmo li u  potpunosti uspjeli.
A na otvaranju proljeća na Stanove stiže Hrvatski dragovoljac.


Ništa osim pobjede
– Prva utakmica je uvijek posebno važna. I na neki način najteža jer  treba pokazati što smo sve uspjeli napraviti tijekom priprema. Dodao  bih čak da nam je i ova generalka vrlo važna jer će nam pokazati gdje se  nalazimo i koliko u ovome trenutku vrijedimo. Smatram da bi nam dobra igra i pobjeda protiv Dugopolja mogli dati dodatno samopouzdanje  za ono što nas očekuje u subotu. Vjerujem da ćemo našim navijačima,  ali i sami sebi danas protiv Dugopolja pokazati da smo prava momčad i  da nas očekuje vedro proljeće.
I Dragovoljac sigurno u novu polusezonu želi ući s pozitivnim rezultatom, a na Stanovima će ga predvoditi vaš dojučerašnji trener  Krešimir Sunara.
– U to ne treba sumnjati, Dragovoljac će sigurno na Stanovima dati sve  od sebe da uzme barem bod. Kvalitetna su momčad, a koliko čujem pojačali su se s nekoliko iskusnih igrača tijekom zimske stanke. Međutim,  mi se nećemo previše obazirati na to koliko oni vrijede, ili to što ih vodi  naš dojučerašnji trener Sunara. Smatram da će u subotu rezultat ovisiti  prvenstveno o tome koliko ćemo mi biti pravi i na terenu pokazati ono  što smo uvjereni da možemo pružiti. Želimo taj trobod, niti jedan drugi  rezultat nas ne zanima i učinit ćemo sve da protiv Hrvatskog dragovoljca  dođemo do pobjede. Taj trobod u Ligi koja je jako izjednačena dao bi  nam dodatno samopouzdanje i vjerujem da bi proljetni dio sezone tada  bio jako uspješan – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Jure Jerbić.