Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hotel Iž prodan Hostelu 4 You za 11,5 milijuna kuna

26.02.2019. 15:00
Hotel Iž prodan Hostelu 4 You za 11,5 milijuna kuna


Ministarstvo državne imovine i tvrtka Hostel 4 You potpisali  su danas ugovor o kupoprodaji bivšeg zadarskog samačkog Hotela Iž,  a vrijednost te nekretnine iznosi 11,5 milijuna kuna, izvijestili su iz Ministarstva.
Ugovor su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i direktor  društva Hostel 4 You Anthony Ninčević, a Marić je tom prilikom izjavio  da će to upotpuniti gospodarsku viziju i turistički razvoj Zadra.
"Ova investicija značit će novi impuls za Zadarsku županiju i nova radna mjesta. Ništa ne može zamijeniti činjenicu vraćanja u život nečega  što je bilo izdvojeno iz života“, kazao je Marić na potpisivanju ugovora u  Ministarstvu državne imovine.
Ninčević je poručio da će bivši hotel to i ostati, no da će biti uređen i  opremljen u kategoriji četiri zvjezdice, pri čemu ga žele što prije staviti u  funkciju.
Vlada je jesenas odlučila da će se udjel u bivšem vojnom samačkom  Hotelu Iž u Zadru prodati tvrtki Hostel for You za 11,47 milijuna kuna.
Natječaj za prodaju Hotela Iž, površine 4.399 četvornih metara, objavljen je početkom lanjskoga kolovoza s početnom cijenom od 6,6 milijuna kuna.
Na taj su natječaj zaprimljene četiri ponude od čega su tri bile važeće.  Važeće su ponude dali tvrtka Antonio plaža po cijeni od 8,3 milijuna kuna, tvrtka Iž od 8,6 milijuna kuna i Hostel for you, koji je ponudio cijenu  od 11,47 milijuna kuna.