Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otvoren i drugi park za pse

26.02.2019. 14:40
Otvoren i drugi  park za pse


Obećano – ostvareno! Otvoren je i drugi park za pse u Zadru.  Nakon otvorenja prvog parka za pse, koji se nalazi u sklopu ŠRC Franka  Lisice, drugi je otvoren na lokaciji ŠC Višnjik. I ovaj je park uređen u realizaciji Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada  Zadra.
Pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertino  Dujela, kazao je kako se strpljenje građana u potpunosti isplatilo jer sada  njihovi kućni ljubimci na raspolaganju imaju dva nova, moderno opremljena parka, a uskoro će imati i svoju prvu plažu!
– Uredili smo reprezentativan park na 2.700 četvornih metara. Povezali  smo dva dijela poligona s igralima za pse i drugi dio, gdje vlasnici istih  mogu nesmetano uživati u prirodi dok se njihovi ljubimci istrčavaju u  ograđenom dijelu. Od obaveza nam je ostalo urediti i dio obale odnosno  prve plaže u gradu Zadru namijenjene za boravak četveronožnih ljubimaca kako bi zaokružili temu "pet friendly" grada i ciljeve koje smo si  postavili, istaknuo je Dujela.
Na prilazima je, u sklopu parka, uređen i nogostup. Prvotna zamisao  bila je urediti samo jedan dio parka, no, nastavio je Dujela, kako se radovi financiraju kroz dvije proračunske godine, a reakcija javnosti je bila i  više no pozitivna, donesena je odluka o završetku parka u cijelosti.
U parku su postavljena brojna igrala za pse, pa se tako četveronožni  ljubimci mogu penjati i spuštati po brojnim penjalicama, prelaziti kroz  ili preskakati preko raznih barijera i na taj način vježbati agility.
– Radove su izvodili ugovoreni četverogodisnji izvođači, Stipčević i  Marex svaki u svom dijelu, Nasadi su dodatno oplemenili prostor sadnicama lovora, dok je Čistoca postavila spremnike i košare za otpad, zaključio je Dujela.