Zavod za javno zdravstvo ponovno oglasio prodaju zgrade za Kolovarama

Slika korisnika mkvanja
Početna kupoprodajna cijena i dalje iznosi 26.491.070 kuna
U natječaju je navedeno kako se radi o nekretnini ukupne površine od 1092 metra četvorna koja se sastoji od poslovne zgrade s podrumom, prizemljem i tri kata
Bivša zgrada Zavoda za javno zdravstvo nalazi se uz more

Zavod za javno zdravstvo Zadar na svojim je službenim stranicama objavio javni poziv kojim ponovno traže kupca za poslovnu  zgradu i zemljište na Kolovarima, bivšu Polikliniku, namijenjenu za hotel. Početna kupoprodajna cijena nekretnine izgrađene prije pola stoljeća iznosi 26.491.070 kuna, a zainteresirani kupac dužan je uplatiti  jamčevinu u iznosu od 1.324.553,50 kuna.

U natječaju je navedeno kako se radi o nekretnini ukupne površine od  1092 metra četvorna koja se sastoji od poslovne zgrade s podrumom,  prizemljem i tri kata te da je nekretnina  neograđena, ali da ima osiguran  izravni prilaz na prometnicu Kolovare 2 i uređenu komunalnu infrastrukturu. No navedeno je i kako objekt nema samostalnu elektroenergetsku suglasnost za priključenje na niskonaponsku mrežu Hrvatske  elektroprivrede, već da koriste priključak Opće bolnice Zadar.

- Prema važećoj prostorno planskoj dokumentaciji sukladno Prostornom planu uređenja Grada Zadra nekretnina se nalazi u zoni ugostiteljsko-turističke namjene T-hotel. Temeljem mišljenja Uprave za zaštitu  kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Zadru, građevina nije upisana u  Registar kulturnih dobara, no sukladno članku 3. Zakona o zaštiti i  očuvanju kulturnih dobara predmnijeva da ima svojstva kulturnog dobra, stoji u natječaju na koji se do 16. travnja 2019. osim hrvatskih  državljana mogu javiti fizičke i pravne osobe iz Hrvatske i država članica  EU.

Zavod za javno zdarvstvo odnedavno je preselio u novu zgradu Poliklinike, a novac od prodaje trebao bi biti potrošen za nabavku opreme koja  im je potrebna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno