Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zavod za javno zdravstvo ponovno oglasio prodaju zgrade za Kolovarama

26.02.2019. 09:48
Zavod za javno  zdravstvo ponovno  oglasio prodaju  zgrade za Kolovarama


Zavod za javno zdravstvo Zadar na svojim je službenim stranicama objavio javni poziv kojim ponovno traže kupca za poslovnu  zgradu i zemljište na Kolovarima, bivšu Polikliniku, namijenjenu za hotel. Početna kupoprodajna cijena nekretnine izgrađene prije pola stoljeća iznosi 26.491.070 kuna, a zainteresirani kupac dužan je uplatiti  jamčevinu u iznosu od 1.324.553,50 kuna.
U natječaju je navedeno kako se radi o nekretnini ukupne površine od  1092 metra četvorna koja se sastoji od poslovne zgrade s podrumom,  prizemljem i tri kata te da je nekretnina  neograđena, ali da ima osiguran  izravni prilaz na prometnicu Kolovare 2 i uređenu komunalnu infrastrukturu. No navedeno je i kako objekt nema samostalnu elektroenergetsku suglasnost za priključenje na niskonaponsku mrežu Hrvatske  elektroprivrede, već da koriste priključak Opće bolnice Zadar.
– Prema važećoj prostorno planskoj dokumentaciji sukladno Prostornom planu uređenja Grada Zadra nekretnina se nalazi u zoni ugostiteljsko-turističke namjene T-hotel. Temeljem mišljenja Uprave za zaštitu  kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Zadru, građevina nije upisana u  Registar kulturnih dobara, no sukladno članku 3. Zakona o zaštiti i  očuvanju kulturnih dobara predmnijeva da ima svojstva kulturnog dobra, stoji u natječaju na koji se do 16. travnja 2019. osim hrvatskih  državljana mogu javiti fizičke i pravne osobe iz Hrvatske i država članica  EU.
Zavod za javno zdarvstvo odnedavno je preselio u novu zgradu Poliklinike, a novac od prodaje trebao bi biti potrošen za nabavku opreme koja  im je potrebna.