Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Neću se kandidirati za predsjednika GO HDZ-a

27.02.2020. 08:00


Joso Nekić, aktualni predsjednik Hrvatske demokratske zajednice grada Zadra neće se kandidirati za drugi mandat na čelu gradske organizacije ove stranke! Nekić je prije izvjesnog vremena javno objavio tek toliko da je odluku o tome donio odavno, ali nije konkretizirao kakva je odluka – hoće li se kandidirati ili ne.
Na naš jučerašnji upit, Joso Nekić je dao jasan odgovor i k tome obrazložio zašto je tako odlučio:
– Donio sam odluku kako se neću kandidirati za novi mandat na mjestu predsjednika GO HDZ-a Zadar. Odluku sam donio već ranije i nije mi bilo teško. Odradio sam jedan uspješan četverogodišnji mandat, ali smatram kako je dobro da na ovom mjestu dođe do promjene. Moja želja i poruka članstvu je – izaberimo mlađu osobu, kako priča o mladima ne bi bila samo tlapnja. Sretan sam što imamo krasne mlade ljude koji su u proteklom razdoblju imali priliku sazrjeti i dokazati se. Za stranku je dobro takvima otvarati vrata stranačkih pozicija. Svi naši članovi koji imaju ambiciju obnašati neku stranačku dužnost moraju znati i vidjeti kako se na tu poziciju dolazi ustrajnim i vrijednim radom za stranku. Na našim članovima je takvu osobu i izabrati, a ja ne sumnjam kako će tako i biti, poručio je Nekić.
S obzirom da se značajan dio stranačkih dužnosnika na lokalnoj razini javno deklarirao glede podrške određenom kandididatu za predsjednika HDZ-a na nacionalnoj razini, pa su tako, primjerice, Božidar Kalmeta, Božidar Longin i Branko Dukić već dali potporu Andreju Plenkoviću, upitali smo i Josu Nekića podržava li nekog od kandidata za čelno mjesto u stranci.
– Uvjeren sam da u ovome trenutku ne postoji u stranci bolji kandidat od gospodina Plenkovića koji je tu dužnost opravdao brojnim uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni. Ima punu moju podršku, kazao je Nekić.