Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prijeti li epidemija ili glad?

29.02.2020. 19:15


 


NAJNOVIJA ZABAVA – SPALJIVANJE UDOMITELJA I DJECE
Da smo (ne svi naravno) primitivan i zatucan narod to nam je poznato, a da ne zaboravimo kakvi sve ridikuli žive među nama, pobrinuli su se pojedinci koji, kao i kada su u pitanju navijačke strasti, misle da su nedodirljivi i da za vrijeme maškara smiju nekažnjeno raditi svašta i da su u divljanju gomile abolirani od sviju grijeha. Doduše, naši idioti to misle i onda kada u svatovskoj koloni divljaju po gradu, ali to je već duga priča o kojoj ćete uskoro čitati u mojoj knjizi čiji se izlazak očekuje svake sekunde, minute, sata, dana, tjedna… Kažem, vrlo uskoro. Nakon što su spaljivali književnike, političare, glumce, sada su na red došli udomitelji. Lako za udomitelje, ali oni bi spaljivali i djecu. Odmah se sjetim jednog, za današnje vrijednosti, potpuno nepoznatog čovjeka koji se zove Heinrich Heine. Taj je sumnjivi tip još 1822. Napisao sljedeće: »ondje gdje pale knjige, s vremenom će paliti i ljude«. Ovi »naši« su našli neku sredinu. Oni prvo spaljuju lutke djece, a onda valjda slijedi i ostalo. Toplo preporučujem nesretnicima koji misle da je ovo smiješno i zabavno neka se što prije preobrate na kršćansku vjeru i neka potraže pomoć nekog duhovnika koji će ih podučiti snošljivosti i ekumenizmu, a ako im je Isusovo učenje toliko mrsko, uvijek im ostaje psihijatar.


VIJEST OD PRESUDNE VAŽNOSTI ZA HRVATSKU DRŽAVU – TKO JE NAPRAVIO PRSTEN?
Upravo je zanimljivo koliko se mediji vole baviti nevažnim stvarima, a pogotovo ako je to vezano uz neke važne ličnosti, po mogućnosti iz svijeta mode, glume i politike. Tako smo dobili i nešto što mi nikada neće biti jasno, a radi se o nekakvim influencericama, istagramušama, ili kako se već zove taj nebitan sloj ljudi. Ipak, pogotovo hrvatski mediji jako vole izvještavati što se događa na britanskom dvoru, tko je koga, tko s kim, što je tko rekao, a pošto mi u Hrvatskoj još uvijek nemamo službenog kralja ili kraljicu, onda je dobro malo zadirati u privatni život visokopozicioniranih. Dobro, imali smo Kolindu koja je pjevala, selila svoj ured po cijeloj domovini, udomila psa, slikala se ispred bijelog dvora… Pardon, ispred Bijele kuće, a sada više nema Kolinde pa je dobar i Milanović. Tko je pjevao himnu (i kako), zašto njegovi sinovi nisu stali u stav »mirno!« kada su se rukovali s Kolindom (pa i ja bih se vjerojatno u toj gužvi smotao i zaboravio), samo su neke od gluposti na koje se obraća pažnja.
Ipak, jedna stvar me dodatno iznervirala. Kada su pretresli sve ove važne teme, netko se sjetio prstena koji je gospoja Milanović imala na svome prstu. To je nevjerojatno važno za hrvatsku javnost. Da se razumijemo! Nije ništa negativno napisano o tome, ali se iskoristila prilika da se reklamira taj čovjek koji je to napravio. Moš’ mislit’ informacije. Što se mene tiče, mogla je staviti na prst i onaj zatvarač od limenke pive, samo nek se ne svađaju, samo neka se nađe neka suradnja između stranaka, da se prestanu svađati i da nama, običnim ljudima, bude bolje. Dobro su počeli i Plenki i Miki pa će valjda i biti nekih rezultata. Urbano, samo urbano, rekao bi Rambo svjetski megacar.




BRZO U DUĆANE, DA NE UMRETE OD GLADI
Ah, kako naši mediji vole senzacije, a od svih im je najdraža ova najnovija s Corona virusom. Nekoliko puta na dan saznajemo ekskluzivne vijesti, podatke i dijagrame, načine zaštite i prevencije… Ukratko, da nije dušebrižnika već bi svi bili pokojni. Trenutačno je, jedna od glavnih vijesti ta da su Talijani ispraznili sve trgovine. Mediji su puni fotografija praznih polica, kao da nam prijeti svjetska glad, a ne epidemija. Po svemu sudeći, ljudi se spremaju zatvoriti se u kuće i stanove i tamo pričekati da sve prođe. Za to im treba hrane. Mene čudi, kako to oni misle živjeti u kućama i ne ići na posao. Tko će nam donositi poštu, čistiti ulice, osiguravati vodu i struju…? To se ne može od kuće. Odlučih i ja tako brinuti za svoju guz…, pardon, za svoju rusu glavu i zatvoriti se u svoj dvorac. Pohitah brzo u smočnicu da vidim ima li dovoljno čokolina, keksa, mlijeka, i ostalih neophodnih namirnica. Ima svega, ali nema voća i povrća, mesine, ribetine… Znači nema vitamina i svega ostalog što je potrebno za stjecanje imuniteta, što će reći, kada sve prođe i kada izađem opet među ljude bit ću deset kila mršaviji i neotporan i za najmanju prehladu, što opet znači da neću umrijeti od zlokobnog novog virusa, već od upale grla. Eto. Nikada zadovoljan.