Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Školska ekipa Korona virus obranila Sukošan od kuge 21. stoljeća

27.02.2020. 19:15


Male maškare i njihove tete-odgojateljice iz Dječjeg vrtića Zlatna luka iz Sukošana te područnih vrtića u Debeljaku i Gorici pod dirigentskom palicom Milice Ćoso, ravnateljice, uspješno su podsjetili na dugogodišnju tradiciju i ljubav prema starim običajima. Uspješno su branile vrtićke maškarane boje, sudjelovale su na Sukošanskim maškarama ali i u Zadru, Viru i u Biogradu te u svojim vrtićima, fascinantno.
– Oduševljenje kojim mališani sudjeluje u maškaranim povorkama i na maškaranim priredbama, teško je i opisati, kaže Ćoso.
U utorak na Poklade, zadnji dan maškaranih događanja, maškare su u potpunosti zauzele škole u Općini Sukošan- Sukošanu, Debeljaku i Gorici. Bilo je tu raznih maski i poruka, ali i puno razdragane pjesme i ples, veliko maškarano šarenilo.
Učenici prvog do četvrtog razreda ovih triju školu odluku su donijeli na proširenom ilegalnom sastanku, na kojem su odlučili i tko će ove godine preuzeti ključeve, tko će biti novi ravnatelj te na koji način u vrijeme petosatne vladavine maškara organizirati zabavni program i ulice svojih sela ispuniti maškarama. Ravnatelji škola tako su na jedan jedini dan, htjeli ne htjeli, ključeve škole predali maškarama.
Nije se birala najbolja grupna i pojedinačna maska, ali u moru maštovitih maski u samom vrhu je zasigurno ekipa Korana virus, učenika drugih razreda matične Osnovne škole Sukošan predvođeni sa četvero doktora, dvije učiteljice i dva učenika, uspješno su obuzdale i sačuvale Sukošan od virusne pošasti, kuge 21. stoljeća.
– U ovo vrijeme igre i zabave, kad se miješaju mašta i stvarnost, uvijek mi je drago vidjeti ovakvu kreativnost učitelja i djece, pa im upućujem sve pohvale, poručio je Branimir Peričić, ravnatelj OŠ Sukošan.