Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nevjerojatne nove upute: Kako igrati nogomet i košarku bez kontakta? Capak kaže da se to može

26.02.2021. 11:32


Nova pravila za povratak sportskim aktivnostima koje je upravo objavio Nacionalni stožer opravdano nude niz nedoumica ili u krajnjem slučaju potpuno nelogičnih i neprovedivih preporuka.
Ovo su novi uvjeti koje je danas iznio Davor Božinović:
“Omogućava se treniranje i u svim zatvorenim prostorima, ali uz pridržavanje mjera. To u praksi znači da dvorane u kojima su treninzi moraju biti redovito provjetravane. Najveći broj osoba koje istovremeno treniraju je ograničen. Ne smije biti više od jedne osobe na 20 kvadratnih metara dvorane i to mora biti jasno istaknuto i vidljivo svima. Dopušteni su samo treninzi bez kontakta između sportaša. Što se tiče grupnih sportova kao što su rukomet i košarka, ali i borilačkih vještina, treninzi se mogu održavati, ali se smije raditi samo na kondiciji i vještinama za koje nije potreban kontakt. Nakon svakog treninga treba temeljito očistiti dvoranu i rekvizite te ju prozračiti prije dolaska nove grupe. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, a ako je to nužno, onda u svlačionici ne smije biti više od dvije osobe istovremeno. Obavezno je nošenje maski prilikom dolaska i odlaska te svih aktivnosti osim samog vježbanja”, rekao je Božinović.
Na dodatni upit novinara “pojasnio” je Krunoslav Capak.
“U ponedjeljak se otvaraju dvorane. Ali zabranjeno je igranje nogometa na način da dođe do kontakta. Trenirati se može. To je velika razlika. Vještine, kondicija se mogu steći i bez da dođe do kontakta. Sve je moguće osim da dođe do kontakta. Moguće je igrati tenis, stolni tenis. Ali kontaktni sportovi se ne mogu igrati, mogu se trenirati”, zaključio je šef HZJZ-a.
Što to u praksi znači i tko će kontrolirati “količinu” kontakta na igralištima ostaje da se vidi.