Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Perinčić: Trofej nam je donio puno po pitanju samopouzdanja

26.02.2021. 10:33


U izostanku Veljka Mršića koji se nakon finala Kupa s hrvatskom reprezentacijom nalazio u Istanbulu gdje je privodio kraju uspješne kvalifikacije za EuroBasket, prvu momčad Zadra je pod svoje protekli tjedan uzeo pomoćni trener Ivan Perinčić. Naravno, ugodna atmosfera je u odnosu na razdoblje koje je prethodilo Omišu podignuta do nebeskih visina, kako i ne bi kad su igrači i stručni stožer na prvom ozbiljnom testu ove sezone upisali ocjenu odličan pa stoga i nadolazeća nevera utakmica u narednih mjesec dana nije mogla pokvariti veselo raspoloženje i veliku predanost radu na treninzima.


Koma od rasporeda
– Krenuli smo s treninzima još prošlog petka, evo priključili su nam se prekjučer Carter i Justice, danas (jučer op.a.) stiže Onuaku i mogu kazati da je stvarno bio poseban gušt raditi s dečkima proteklog tjedna jer se u svakom smislu osjećala pozitivna atmosfera nakon osvajanja Kupa. Svi su došli veseli, nasmijani i baš se primijetilo koliko nam je svima taj trofej donio po pitanju samopouzdanja i koliko su se igrači još više među sobom povezali. Trebao nam je u principu jedan takav pravi rezultat jer ovo što nam slijedi od sutra pa sve do kraja ožujka bit će jako teško i fizički i psihički za izdržati – kazao je Perinčić opijen pozitivnom atmosferom na treninzima unatoč krešendu koji im slijedi do kraja ožujka, s čak 15 utakmica od kojih se ne može ni jedna smatrati laganijom, već su sve redom teški protivnici.
– Raspored je jednom riječju koma. Čeka nas 15 utakmica u niti mjesec dana i bit će sve to jako teško izgurati. Tako da smo ovog tjedna pokušali napraviti jednu regeneraciju među ovim igračima koji su bili prisutni na treninzima. Otegotna je okolnost u cijeloj priči što je pred nama čak osam abaligaških protivnika, redom svi iz gornjeg doma, a problem nam prave i mnoge kolizije na koje ćemo nažalost nailaziti na tom putu. Pa tako imamo vrlo nezgodnu situaciju da nas u jednom tjednu čeka dvostruki premijerligaški i abaligaški program. Odmorili se jesmo, napravili smo s igračima koji su bili s nama određenu bazu za sve ovo što ih čeka. Kod svakog od njih se može osjetiti da im sezona nije završila s osvajanjem Krešinog kupa već da žele još, i da su gladni novih pobjeda i eventualno ako se bude moglo otići do kraja u prvenstvu to bi bio onaj pravi šlag na ovu sezonu.


Oslabljeni Partizan
Prva od tih brojnih utakmica dolazi već sutra s gostovanjem Partizana koji na Višnjik po zadnjim najavama stiže bitno oslabljen.
– Sutrašnja utakmica s Partizanom donosi mnogo upitnika jer u nju ulazimo s tek dva prava kolektivna treninga, ali ni kod naših protivnika koliko imam čuti nije ništa bolja situacija. Imaju dosta ozlijeđenih igrača, onda je tu podosta onih koji su išli igrati za reprezentacije dok su sigurno i kod njih kao i kod nas Amerikanci iskoristili ovu dvotjednu pauzu za posjet svojim obiteljima. Najvjerojatnije, Partizan sutra dolazi na Višnjik bez četiri ozlijeđena igrača iako to nije potpuno potvrđena informacija. Na popisu ozlijeđenih se nalaze Veličković, Paige, Mosley i Mika, što je izuzev Paigea praktički kompletna njihova visoka linija. No, tako nešto često u sportu se pokaže dvosjeklim mačem, jer onda ovi rezervisti koji su isto odlični igrači obično ugodno znaju iznenaditi svog trenera želeći se što više dokazati, svjesni da ih se neće vaditi iz igre nakon prve greške. Zato valja biti na oprezu i nadamo se najboljem – kazao je za kraj Mršićev pomoćnik.
_______________________________________________________________________________




Raspored do kraja ožujka
*Nisu uračunate utakmice trećeg kruga HT Premijer lige koji kreće 6. ožujka
PARTIZAN (ABA, 27.2.)
ZABOK (HT, 28.2.)
Šibenka (HT, 2.3.)
Mornar (ABA, 4.3.)
Budućnost (ABA, 6.3.)
FMP (ABA, 12.3.)
BUDUĆNOST (ABA, 16.3.)
Cedevita Olimpija (ABA, 20.3.)
BORAC (ABA, 24.3.)
IGOKEA (ABA, 26.-29.3.)