Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

VELIKI ZELENI Čovjek-stablo na poznatim zadarskim lokacijama

26.02.2021. 10:12


Jučer je ulicama našeg grada šetalo stablo, odnosno čovjek-stablo. Najprije se zasadio na Forum, a potom teleportirao na drugu poznatu lokaciju i pozdravio Sunce.
Popraćen začuđenim pogledima, pričao nam je o svom, moglo bi se reći, performansu. Obukao je lovačko odijelo kako bi zabavio ljude, a ujedno i podigao svijest o važnosti ekologije.
– Ideju sam zapravo preuzeo s YouTube kanala, to se radi diljem svijeta. Zabavljam ovako sam sebe, a i druge, obična mala šala. A nekako sam toga baš nedostaje, govori zanimljivi čovjek koji je ipak htio ostati anoniman dok širi, kako kaže, pozitivu.
Ovo mu nije prvi put, a prolaznici su ga znali prijavljivati zbog kršenja javnog reda i mira i/ili biti agresivni.
– Već pola godine tako zafrkavam ljude. Doduše, starije i djecu ne diram, nastavlja pričati i naglašava kako je ovo u inozemstvu jako česta pojava.
Otkrio je kako mu je sljedeći pothvat za trenirku zavezati stare vreće za smeće i vrećice poznatih trgovačkih lanaca.
– Ležat ću u kutu i kad netko naiđe, ustati se i iznenaditi ga. To će i njih sigurno baš zabavljati, govori dok ga snimatelj prati, a sve će uskoro postavljati na vlastiti YouTube kanal.
​Dok smo razgovarali, naišla je baka koja ga je zabrinuto pitala vidi li kamo hoda.
– Vidim koliko-toliko, ne vidim primjerice kamenčiće, ali vidim put. Jednom sam skoro pao u more, ispričao je na kraju zanimljivu anegdotu uz komentar da je sve to za viši cilj.