Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zoran Morović nije više predsjednik županijskog HSS-a

Autor: Nives Rogoznica

25.03.2009. 23:00
Zoran Morović nije više predsjednik županijskog HSS-a


Bit ću kandidat za načelnika Općine na izborima u Općini Sali i to je moja politička ambicija, kazao je Morović
Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zadarske županije Zoran Morović podnio je ostavku, a Predsjedništvo stranke je za povjerenicu imenovalo predsjednicu HSS-ove organizacije žena Zadarske županije “Hrvatsko srce” Irenu Devčić-Buzov.
– Ostavku sam podnio jer se želim posvetiti otoku i u to uložiti svu energiju i političku snagu. Bit ću kandidat za načelnika Općine na izborima u Općini Sali i to je moja politička ambicija, kratko je kazao Morović koji ostaje na mjestu predsjednika Općinske organizacije HSS-a u Salima.
Iako nije želio podrobnije obrazlagati svoj postupak, nije tajna kako je posljednjih mjeseci nakon ostavke bivšeg predsjednika zadarskog HSS-a Tina Festinija i izbora novog vodstva na čelu s Danijelom Segarićem, došlo do razmimoilaženja između županijskog predsjednika i vodstva stranke, osobito po pitanju legitimnosti izbora novog vodstva Gradske organizacije.
Imenovanjem povjerenice Županijske organizacije po strani je stavljen zahtjev dijela članova za sazivanjem izvanredne skupštine Županijske organizacije na čemu je Predsjedništvo inzistiralo, unatoč suprotnoj odluci županijskog čelništva. Sljedeća skupština bit će izborna i to redovna. Prema statutu HSS-a ona se mora održati nakon provedenih lokalnih izbora u svim općinskim, gradskim i županijskim organizacijama.
Povjerenica Devčić-Buzov govori kako je njen prvi zadatak okupiti tim koji će voditi kampanju i pregovore oko “eventualnih koalicijskih partnera”.
– Prvo ćemo razgovarati sa strankama koje su nam partneri na državnoj razini, kazala je Devčić-Buzov, a na izravno pitanje znači li to i razgovore s HSLS-om, odgovorila je kako će se “za sada razgovarati s HDZ-om”.