Flauta je njezin svijet

Slika korisnika admin
adriana
Adriana Dominis namjerava nakon osnovne glazbene upisati i srednju glazbenu školu

Mlada Adriana Dominis učenica je osmog razreda biogradske osnovne škole i petog razreda glazbene škole. Uz obveznu nastavu ova je odlična učenica i nadarena flautistica, redovita na brojnim nastupima u školi i izvan nje, ali i glazbenim natjecanjima na kojima je već više puta osvajala važna priznanja i nagrade.

Ovih dana predstavljala je svoju školu na regionalnom 48. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, održanom u Dubrovniku te je u svojoj kategoriji osvojila treću nagradu. Ovaj je rezultat više nego zadovoljavajuć, ako se zna da se samo u kategoriji flaute natjecalo petnaest mladih flautista iz čitave Hrvatske i poznatih glazbenih škola.

Priznanje je to mladoj flautistici, ali i čitavoj školi, kazao nam je voditelj biogradske glazbene škole profesor Jordanko Miloš. Njezina mentorica Morana Živković i korepetitorica Tatjana Jergan Botunac zadovoljne su nastupom i plasmanom kao i sama Adriana.

- Flauta nije nikakva obveza ili teret, ona mi je više kao navika. Navika bez koje ne mogu zamisliti dan i bez koje on zasigurno ne bi bio potpun. Vremena se uvijek nađe. Dok mnogi gledaju televiziju, ja uzmem flautu i sviram. To je moj svijet koji me oplemenjuje i koji želim zadržati i ubuduće. Namjeravam nakon osnovne glazbene upisati i srednju glazbenu školu jer je glazba dio mene i mog poimanja života.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno