Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hotelijeri očekuju dobru predsezonu

Autor: Elza Radulić-Toman

25.03.2010. 23:00
Hotelijeri očekuju dobru predsezonu

Foto: Zvonko KUCELIN



Gostiju će za blagdane, naravno, biti i u najvećem u Hrvatskoj Omladinskom hostelu, onome na zadarskoj Puntamici, te i individualnih turista koji su najavili dolazak u pojedine destinacije u okolici Zadra i na otocima
U Turističkoj zajednici grada Zadra saznajemo da zadarski hotelijeri očekuju uspješnu popunjenost za predstojeće uskrsne blagdane. To govore same najave agencijskih gostiju, ali i s obzirom na dobre posjete potencijalnih gostiju našim štandovima na nedavnim velikim sajmovima u Berlinu i potom Parizu, turistički radnici očekuju i dobru ovogodišnju predsezonu. Ona zapravo počinje s uskrsnim blagdanima i to već idućega tjedna. Bez obzira što je Uskrs ove godine tjedan ranije nego lani, smatra se da to neće utjecati na dolazak tradicionalnih ranih turista iz nama najjačih emitivnih zemalja kao što su Njemačka, Austrija, Italija, ali i na dolazak domaćih gostiju iz unutrašnjosti Hrvatske.
Prema najavi i ovoga će Uskrsa biti otvoreni hoteli Kolovare, Falkensteiner hoteli te Pinija i Bastion, koji su i lanjskoga Uskrsa bilježili porast gostiju u odnosu na godinu ranije. I to za čak oko 55 posto. Tako je prošle godine u četiri dana uskrsnih blagdana u zadarskim hotelima bilo nešto manje od 2.500 gostiju, 1.500 stranih i ostalo domaćih. Strani su gosti ostvarili 3.800 noćenja, a hrvatski turisti oko 2.500 noćenja.
Dakle, hotelijeri očekuju porast i ovoga Uskrsa, jer hoteli na Boriku očekuju visoku i 90-postotnu popunjenost, znači i do 600 gostiju, a to će biti uglavnom organizirane grupe. I hotel Kolovare je ponudio privlačne i po cijenama pristupačne paket aranžmane. Zatim najmanji i jedini hotel u središtu stare gradske jezgre Bastion očekuje dobru popunjenost, a ponudio je niz primamljivih sadržaja, slično kao i hotel Pinija u Petrčanima.
Gostiju će za blagdane, naravno, biti i u najvećem u Hrvatskoj Omladinskom hostelu, onome na zadarskoj Puntamici, te i individualnih turista koji su najavili dolazak u pojedine destinacije u okolici Zadra i na otocima.