Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kad odrastem bit ću pilot!

Autor: Anita Ćustić

25.03.2010. 23:00
Kad odrastem bit ću pilot!


Projekt “Zračni promet” je proveden u starijoj mješovitoj skupini, vodila ga je odgojiteljica Irena Vrđuka, a kao krunu završetka organizirali smo posjet zrakoplovnoj bazi, kazala je Marijana Barić


Mališanima Dječjeg vrtića “Zvončić” iz Poličnika i onog područnog u Briševu jučerašnji je “radni” dan bio znatno drugačiji od drugih, jer im je pružio iskustvo koje će još dugo živjeti u njihovim sjećanjima. Razlog tome je posjet vojnoj zrakoplovnoj bazi u Zemuniku gdje su lijepo dočekani i počašćeni slatkišima i sokovima. No, svi bi se oni zasigurno složili da je najljepši doživljaj ovog posjeta ipak bio ispred sebe vidjeti “pravi” zrakoplov te ući u njega i uz pomoć domaćina dobiti sve odgovore na pitanja o dijelovima i načinu rada ovog fascinantnog prijevoznog sredstva. Kako pojašnjava Marijana Barić, ravnateljica vrtića, razlog jučerašnjem izletu je projekt “Zračni promet” koji je nedavno proveden u područnom objektu Dječjeg vrtića “Zvončić” u Briševu.
– Projekt je proveden u starijoj mješovitoj skupini, vodila ga je odgojiteljica Irena Vrđuka, a kao krunu završetka organizirali smo posjet zrakoplovnoj bazi.
Posjet su uveličala i djeca iz kraćeg programa predškole iz istog objekta u pratnji svoje tete Sonje Višić.
Vidjeti ozarena lica svih njih dok su sjedili u avionima bilo je neizmjerno lijepo, kazala je ravnateljica, naglasivši kako su, na iznenađenje domaćina, djeca pokazala zavidno znanje o zrakoplovima, dijelovima zrakoplova i vrstama, dok je muški dio ekipe vrlo brzo, i to gotovo jednoglasno odlučio da će kad odrastu postati piloti.
– Lijepo smo dočekani i počašćeni, a ovim putem se zahvaljujemo našem domaćinima na ovom poučnom druženju u njihovoj bazi, kazala je ravnateljica.