Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kurtović pušten na slobodu i sklonjen na sigurno

Autor: Minja Gugić

25.03.2010. 23:00
Kurtović pušten na slobodu i sklonjen na sigurno

Foto: Filip BRALA



Pušten je na slobodu jer više nije bilo opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a njegov odvjetnik Milan Petričić u petak je samo kratko komentirao kako je on “javno difamiran od strane medija, svojom krivnjom”.


Nakon četiri i pol mjeseca provedenih u pritvoru danas je Ante Kurtović (29) osumnjičen za niz višemilijunskih prijevara  pušten na slobodu, a obitelj ga je prema savjetu njegovog odvjetnika Milana Petričića sklonila na sigurno, izvan Zadra do početka sudskog procesa.
Posve tajno, daleko od očiju javnosti, Kurtović je u petak oko podne izašao na jedan od tri moguća izlaza iz zgrade Istražnog centra Županijskog suda.
Naime, nakon što je od suca Ante Anića provođenje istražnih radnji preuzeo istražni sudac Vladimir Mikolčević, Kurtović je bio ispitivan svaki dan cijeli protekli tjedan tako da je u petak sve bilo završeno.
Pušten je na slobodu jer više nije bilo opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a njegov je odvjetnik danas potvrdio da je Kurtović pušten te je samo kratko komentirao kako je on “javno difamiran od strane medija svojom krivnjom”.
Sada postoji mogućnost ili proširenja istrage ili pak, podizanje optužnice protiv Ante Kurtovića i zakazivanje prve rasprave na Županijskom sudu u Zadru.
Kurtovića se, podsjećamo, sumnjiči da je od prosinca 2005. do studenoga 2009. godine, od osoba zainteresiranih za kupnju brodova, stanova i vozila marke audi i VW u gotovini, dobivao 50 do 60 posto vrijednosti kupljene robe, a koje je prethodno od prodavatelja preuzimao na temelju ugovora o leasingu na ime članova svoje obitelji i prijatelja. Kupcima nije davao vozila u njihovo vlasništvo, nego na korištenje uz obećanje da će u dogledno vrijeme stvarni kupac biti upisan kao vlasnik. Nakon toga nastavio je otplaćivati rate leasinga od novca koji je dobivao od novih kupaca.
Kurtović je neko vrijeme uspijevao pokrivati dospjele rate, no kako taj sistem zahtjeva uključivanje sve više osoba, postajalo je sve teže.
Pritisnut prijetnjama, Kurtoviću nije preostalo ništa drugo, već da zatraži zaštitu policije, pa je tako cijela “priča” i procurila u javnost.
U svakom slučaju, Ante Kurtović prema svemu sudeći neće u Zadru čekati početak suđenja.