Radionice prilagođene današnjem ritmu života

Slika korisnika admin
pet_ritmova
Sebastian GOVORČIN
Kao uvod u radionicu održana je videoprojekcija "Valovi - 5 Ritmova - metoda pokreta 5 ritmova Gabrielle Roth"

"Nauči biti" naziv je plesne radionice koja se održava ove subote od 19 do 22 sata u dvorani Ravnice pod vodstvom učitelja Damjana Makoveca iz Slovenije. Kao uvod u samu radionicu u srijedu popodne u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru održana je videoprojekcija pod nazivom "Valovi - 5 Ritmova - metoda pokreta 5 ritmova Gabrielle Roth". Radi se o nizu ritmova pod nazivima flowing, stagato, chaos, lirical te stillness. Gledatelji su u videoprojekciji mogli vidjeti Gabriellu Ruth, osnivačicu metode 5 Ritmova i njezine učenike u demonstraciji plesa.

Cilj radionice je upoznati sudionike s onim što ih i same čeka u subotu u dvorani. Radionice organizira Udruga "Ples ritmova" s ciljem poboljšanja tjelesne kondicije, fleksibilnosti, izgleda, izdržljivosti, samopouzdanja i samoprihvaćanja. Radionicu je u Zadar dovela Biljana Šare koja je organizirala videoprojekciju, a i sama već niz godina prakticira ovu metodu.

- Metoda je osmišljena kao zapadna meditacija. Dok se kod istočnih meditacija radi o tome da se krene od smirenja i iz sjedećeg položaja tijek ove metode je obrnut. Postupno pokretima dolazimo do vrhunca, tj. kaosa u sebi da bi tek na kraju tijelo došlo do umirenja. Ove radionice savršeno su prilagođene današnjem ritmu života i opuštanju od stresa, rekla je Šare. Radionice su otvorene za svakoga, bez obzira na tjelesnu građu, dob ili plesnu osposobljenost, jedini cilj je dobro se zabaviti i riješiti se stresa. Cijena radionice je 100 kuna, a snižena 80 kuna. Nije potrebno prethodno iskustvo i svi su dobro došli. Prijave su obavezne, a sve informacije i prijve mogu se obaviti na broj telefona Biljana Šare 091 241 4533.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno