Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Više ne primamo kiks golove

Autor: Šime Ćurko

25.03.2010. 23:00
Više ne primamo kiks golove

Foto: Vedran SITNICA



Nismo mi ni prije igrali tako loše, kao što su to pokazivali naši rezultati. Sada smo konačno posložili dobru igru i dobar rezultat – smatra Puljić


Kad je došao na Stanove nije očekivao da će u dresu Zadra dočekati četvrtu sezonu zaredom. To se, međutim, dogodilo. Nakon jedne sezone Druge lige Anti Puljiću ovo je treća sezona u Prvoj HNL. Za hrvatske nogometne prilike respektabilan staž u jednoj momčadi.
– U Zadar sam došao iz juniora Hajduka i nadao sam se da ću dobiti priliku i u Hajduku. I danas se tome nadam. S druge strane, ne žalim što sam u Zadru u kojem imam sve što jednom nogometašu treba – objašnjava Puljić koji je najstabilnija karika zadarske obrane posljednje četiri sezone. Najstabilnija jer stoperi su se mijenjali, pozicija libera također, ali Puljić ostaje. U Drugoj ligi za mjesto u zadnjoj liniji, uz Puljića, konkurirali su Mate Duilo, Josip Modrić, Ante Rožić, Naum Batkoski, Ante Morić, pa su onda došli Ninoslav Parmaković, Ferdo Milin, Bruno Šiklić… Od svih njih u Zadru su još samo Milin, Šiklić i – Puljić.
Može i na borbenost
– Kad sam 2007. ušao sa Zadrom u Prvu ligu potpisao sam ugovor na četiri godine. Sada odrađujem treću godinu i znam da je ostanak u Zadru bio dobra odluka. Nekad sam u prvoj momčadi igrao više, nekad manje, ovisi koje smo obrambene igrače imali na raspolaganju. Bilo mi je teško jedno razdoblje u Drugoj ligi kada sam malo igrao, a u posljednje vrijeme uglavnom sam standardan. Skupio sam dosta iskustva i to svakom, a posebno obrambenom igraču, itekako pomaže.
Nakon četiri proljetne utakmice o učinku obrambenog trojica Skočibušić (Milin) – Puljić – Glumac mišljenja su vrlo pozitivna.
– Moramo biti zadovoljni. Odluka sa Skočibušićem na liberu je bila odlična, to je iskusan igrač koji ne samo da će uvijek odraditi svoj dio posla nego će pravovremeno rasporediti stopere.
Puljiću je trebalo vremena za stabilnost formu. Sada se čini da je taj dio riješio.
– Iako uvijek može bolje, ovo što sam do sada odigrao bilo je dosta dobro. Ipak, pogreške mi se i dalje događaju. Nisu to uvijek situacije koje su opasne po gol, ali moram još učiti. Najvažnije mi je da sam dao svoj doprinos dobrim rezultatima u posljednje vrijeme. Nismo mi ni prije igrali tako loše, kao što su to pokazivali naši rezultati. Jednostavno, bilo je previše kiks golova koji su nam oduzeli pregršt bodova. Sada smo konačno posložili dobru igru i dobar rezultat.
Zadarski će stoper priznati da ovakav proljetni Zadar nije očekivao.
– Svaki se igrač nada pobjedi u svakoj utakmici, ali iskreno nisam baš bio siguran da u Šibeniku, a posebno u Maksimiru, možemo ostati neporaženi. Presudila je naša borbenost i dobar pristup tim utakmicama. Za razliku od prošle jeseni, a posebno cijele prošle sezone, uspjeli smo nešto osvojiti i na borbenost i čvrstinu, bez kojih na gostovanjima nemate što tražiti.
Sutra s Croatijom
Na domaćim utakmicama od Zadrana se očekuju bodovi, što se ponekad pretvori u psihološku blokadu cijeloj momčadi.
– Jednim dijelom je lakše igrati na gostovanjima kada nas protivnici moraju napasti. Kod kuće smo u situaciji da se uvijek očekuje pobjeda pa i kad su s druge strane terena Hajduk ili Dinamo. Na gostovanjima toga nema i to nam može ponekad olakšati situaciju, iako se sve do posljednjih nekoliko utakmica na strani Zadar s gostovanja redovito vraćao poražen.
Slijedi novo gostovanje, sutra u Kranjčevićevoj ulici kod Croatije Sesvete.
– Sesvećani igraju bolje nego prošle jeseni. Čini mi se da i za njih vrijedi pravilo da su bolji kad se trebaju braniti nego kad napadaju. To moramo iskoristiti jer njima, ako se žele nadati ostanku u ligi, trebaju tri boda protiv nas. Bilo bi idealno kad bismo pobijedili. S tri boda protiv Croatije dolazimo u znatno mirniju situaciju pred nastavak sezone. Bez obzira na to ni bod nam ne bi bio loš, iako je Croatia po svim pokazateljima najlošiji domaćin lige.


 HAJDUK POSUĐUJE, ZADAR ŠKOLUJE




Ante Puljić je otvorio vrata mladim obrambenim igračima koje Hajduk šalje na “obuku” u Zadar. Nakon Puljića na Stanove je došao Ante Rožić koji je nakon godinu dana otišao u Trogir. Prošlo ljeto Hajduk je Zadru posudio Mateja Jonjić, a ove zime i Tomislava Glumca. Dakako da su svi oni od Zadra imali koristi, baš kao i Zadar od njihovih usluga. Opet, u cijelom tom razdoblju nijedan obrambeni igrač iz Zadrove škole nogometa nije se probio do prve momčadi…