Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar želi više od šestog mjesta

25.03.2011. 23:00
Zadar želi više od šestog mjesta


Drugi sastav europskoga ligaša iz Kaštela nije tolik jak da ga Zadar uz mrvicu nadahnutosti i s malo većim angažmanom ne bi mogao položiti na pleća
Odbojkaši su stigli do 16. kola Prve lige i do kraja je sezone skupa s ovim još svega tri kola. Zadar danas u 18 sati u svojoj dvorani dočekuje drugu momčad kaštelanske Mladosti, nakon što su prošlo kolo izgubili u Brodu. Igrači trenera Marina Masnića, kojega subotnje izdanje njegova sastava nije bio nimalo obradovalo, protiv Mladosti imaju prigodu popraviti ono što su u Brodu pokvarili. Zadrov se sastav nakon pobjeda s Goranom i Splitom nije uspio dignuti za jedno mjesto na ljestvici, što mu je pobjeda s Brodom omogućavala, te su iza Zadra još uvijek samo dvojica koja su se odavno pozdravila s višim plasmanom: predzadnji Brod i zadnji Goran. Srećom po Brod, koji je jedinih šest bodova u ligi zaradio na Zadru i Goranu, u Prvoj su ligi dvije momčadi iz Zadarske županije.
Trener Masnić nakon utakmice s Brodom rekao je kako je momčad Broda “smiješna”, što je samo pokazatelj kako i koliko su mu onda tužno i žalosno izgledala njegova “neveličanstvena” sedmorica koja su došla u Brod i skupa s njim vratila se pokislo potopljena. Ovu subotu dolazeći Kaštelani treći su sastav lige i Zadru izrazito neugodna momčad, kao što se ovih sezona pokazao i Brod, ali domaći vjerujemo još uvijek u sebi imaju dostatno pričuvnih snaga kako bi protiv Mladosti mogli do pobjedničke radosti. Drugi sastav europskoga ligaša nije tolik jak da ga Zadar uz mrvicu nadahnutosti i s malo većim angažmanom ne bi mogao položiti na pleća. Ali to će u mnogomu ovisiti o koherentnosti tima koji se u zadnje vrijeme nakon neigranja nekolicine standardnih prvotimaca pokazuje jako raznobojno raznorodan te se nipošto ne može predvidjeti što večeras možemo očekivati na Višnjikovu parketu.
Možda je Goran Zadrov poraz protiv Broda doživio jednako teško kao trener Masnić jer je Zadrovim gubitkom bodova u Brodu Goran naizgled zacementiran na zadnjemu mjestu lige. On sada ima četiri boda manje od Broda, kojega u zadnjemu kolu dočekuje kući, a u ovomu kolu ide Gornjoj Vežici. U sljedećem Goran će u Split te mu je nužno potrebno u ova dva susreta osvojiti makar bod, koji bi onda značio mogućnost da se kraj lige ne dočeka na začelju. Premda se iz lige ne ispada, začelje je uvijek začelje, neugodno i izazovno svojom trpkošću, pa i kada znamo kako u nekim okolnostima i pod nekim uvjetima i zadnji mogu biti prvi. Očekujemo kako će Bibinjci “iz petnih žila” pokušati pronaći bod u ova dva gostujuća susreta, za što su nesumnjivo sposobni, ne bi li svojim fanovima, u koje svakako i mi spadamo, podarili barem malo radosti.
 


Zadranke čekaju bolje dane


Zadranke su od tri prvoligaša najbliže kraju. Premda im liga završava tek 17. travnja, imaju samo još jedan susret do kraja lige jer su zadnja tri kola vikendom igrale po dvije utakmice. Nakon osam poraza u nizu, prošlu smo nedjelju konačno mogli uživati u Zadrovoj pobjedi. Kada se na zagrijavanju ozlijedila kapetanica Nina Hrabrov, nakon što je bilo normalno očekivati drugačiju reakciju, mlade su se konačno opustile i zaigrale kako znaju te bez problema svladale snažnu ekipu Šibenika s glatkih i velikih 3:0. Dokaz je to kako Zadranke mogu, ali je kod njih, čini nam se, već dosta dugo prisutan strah i nepouzdanje u vlastite snage, a teško nam je odgonetnuti zašto. Možda samo zbog prevelikoga respekta prema starijima, a gotovo sve su ekipe starije od njih. Nakon dvije, uza sve, ipak loše sezone, bez obzira na to što je sastav bio oslabljen smjenom generacija i drugim okolnostima, dogodine se očekuje dobra mlada klapa koja će odbojku igrati bez straha. Hoće li tako doista i biti?