Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kajin: SDP u Puli nema šanse nasuprot IDS-u

25.03.2012. 22:00
Kajin: SDP u Puli nema šanse  nasuprot IDS-u


Nije istina da je SDP nudio bilo kakvu trgovinu, ili još manje uvjet IDS-u. Ivan Jakovčić je sam progovorio i o Europarlamentu i o budućim lokalnim izborima 2013. godine, jer si u stranci stvara alibi i gradi poziciju za novu kandidaturu ili pak odstupanje s čela IDS-a iduće godine, i to je sve u funkciji unutarstranačkih odnosa u IDS-u. Uostalom, Jakovčić nije saborski zastupnik u ovom trenutku, župan je, i uopće nije ni mogao biti promatrač u Europarlamentu – izjavio je visoki izvor u SDP-u na najave šefa IDS-a Ivana Jakovčića da se, razočaran nemogućnošću da bude promatrač u EU parlamentu, povuče iz politike.
U SDP-u tvrde da IDS u ovom krugu kadriranja za Europarlament nije ni tražio mjesto za sebe. Također, ističu da nikakve trgovine s budućim lokalnim izborima i Gradom Pulom nije bilo. “Sam Jakovčić došao je s idejom da se stvori vezana trgovina na način da se iduće godine on kandidira za EU parlament. Ozbiljnih razgovora nije ni bilo, sve je to producirano, ali poznato je da mi predlažemo da IDS na izborima 2013. da kandidata za župana istarskog, a mi za gradonačelnika Pule. Dakle, konflikta nema, a ako je to IDS-u neprihvatljivo, nikom ništa. SDP više nema prava na nauspjeh u Istri, kao niti i gdje drugdje”, kažu u SDP-u.
S druge strane, IDS-ov potpredsjednik Damir Kajin u potpunosti podržava svog šefa i tvrdi potpuno obrnuto.
– Nino je pokazao karakter, i danas 2012., kao i što je pokazao i 2001. godine. Nacionalna koalicija nije upitna, IDS čvrsto ostaje u Vladi, i jasno je da IDS nije spreman ni na kakvu trgovinu. Pa, Jakovčić se odriče mjesta u EU parlamentu u korist stranke, on nije pristao na ultimatum SDP-a, kaže Kajin. Po njemu, SDP u Puli nema šanse nasuprot IDS-u “jer naša politika je bliža građanima, ipak je naša centrala u Puli”.
– Svatko tko ide na izbore u Istri, mora se držati vrijednosti IDS-ove politike, a između originala i kopije sigurno će pobijediti – original, kaže Kajin.