Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kuso: Donijet ću energiju i čvrstinu

25.03.2012. 22:00
Kuso: Donijet ću energiju i čvrstinu


Još nisam vidio kako momčad igra, ali mogu obećati da ću donijeti mnogo energije i čvrstine u obrani i skoku. Još moram pohvatati sve akcije. Sa svakim treningom to ide na bolje i nadam se da ću večeras dobiti priliku da se predstavim zadarskoj publici.


Sutra će dres Zadra odjenuti devetnaesti igrač ove sezone. Abdullahi Kuso, 28-godišnji centar iz Kadune, na Višnjik je stigao prije nekoliko dana, iako se njegov dolazak očekivao pred početak Lige za prvaka, kada je stigao i DeWayne Reed.
– Volio bih da sam mogao doći ranije, no rješavanje papirologije je sve to odužilo još neka dva tjedna. Sada sam sretan što sam napokon ovdje i jedva čekam zaigrati – kaže Nigerijac.
Kuso je prije tri sezone igrao za ukrajinski Sumikimprom, što mu je jedino dosadašnje europsko iskustvo.
– Poslije toga sam igrao u Južnoj Koreji i Japanu, a ove sezone u Kanadi. Drago mi je da sam se vratio u Europu i imam veliku želju da se tu dokažem.
O Zadru za sada ne zna mnogo, osim onih osnovnih stvari, s kojima su ga upoznali po dolasku u klub.
– Trener i direktor su mi rekli da je cilj kluba biti među prva četiri, odnosno plasman u polufinale doigravanja. Nadam se da ćemo to uspjeti, ali moram se još malo upoznati s novom sredinom i ligom kako bi mogao reći nešto više.
Koliko ste znali o Hrvatskoj prije dolaska ovdje?
– Samo da je dosta igrača odavde igralo u NBA ligi. Na koledžu sam igrao protiv nekoliko igrača iz Hrvatske. Kada sam dogovorio suradnju sa Zadrom, malo sam se raspitivao i svi su mi rekli da je zemlja prekrasna i da su ljudi dobri. Nadam se da će ovo biti pozitivno iskustvo.
Dobar prijatelj novog igrača Zadra je jedan bivši igrač, koji ove sezone igra odlično u španjolskoj Manresi, Micah Downs.
– Rekao sam mu da dolazim u Zadar i poželio mi je sve najbolje, ali nismo imali priliku da malo više popričamo o gradu i njegovom iskustvu. Bili smo cimeri na koledžu, a igrao sam i s Joshom Heytveltom, koji je donedavno igrao u Zagrebu.
Što Zadrani mogu očekivati od vas na terenu?
– Još nisam vidio kako momčad igra, ali mogu obećati da ću donijeti mnogo energije i čvrstine u obrani i skoku. Još moram pohvatati sve akcije. Sa svakim treningom to ide na bolje i nadam se da ću večeras  dobiti priliku da se predstavim zadarskoj publici.
Posljednju utakmicu Kuso je odigrao prije dvadesetak dana u Kanadi.
– Nakon toga sam trenirao u SAD-u, iako ne onoliko koliko sam htio, jer sam u posljednjih tjedan dana svaki dan morao ići u hrvatsku ambasadu u New Yorku, što mi je oduzimalo dosta vremena. No, sve u svemu, mislim da sam u dobroj formi i da mi neće trebati mnogo da uhvatim pravi ritam – za kraj će centar Zadra.