Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na postoljima u Šibeniku i Zagrebu

25.03.2012. 22:00
Na postoljima u Šibeniku i Zagrebu


Natjecanjima sadržajan vikend veslači Jadrana odradili su predstavivši se na dvije regate: u Zatonu kod Šibenika mlađi su uzrasti demonstrirali dobru formu na Kupu Dalmacije, dok su seniori zadarskog kluba na Otvorenom prvenstvu Zagreba najavili da ozbiljno računaju na plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu.
Na drugoj ovogodišnjoj regati Kupa Dalmacije Zadrani su zbog problema s virozom nastupili u pet disciplina manje od planiranih, međutim, to ih nije spriječilo da osvoje dva prva, četiri druga i šest trećih mjesta uz ukupnu pobjedu u juniorskoj konkurenciji.
Na najviša postolja popeli su se četverac na pariće mlađih juniora Luka Šare, Filip Pedić, Edi Petković – Ivković i Juraj Batelja te dvojac na pariće kadeta B Luka Belošević i Aldo Jelenković. Druga mjesta na regati osvojili su četverac bez kormilara juniora Toni Jelenković, Antun Plenković, Željko Batur i Mihovil Maričić, zatim samac juniora Luka Baričević, dvojac na pariće juniora Luka Pedić i Toma Čepinac i dvojac na pariće seniora Vito Žuvanić i Ivan Bezinović. Pored spomenutih, zapažene su plasmane ostvarili i trećeplasirani dvojac na pariće juniora Marin Pavleka i Roko Salama, samac mlađih juniora Ivan Kapitanović, dvojac bez kormilara juniora Toni Jelenković i Antun Plenković, dvojac na pariće mlađih juniora Matija Milin i Andreas Vaško, dvojac na pariće kadeta Ante Validžić i Vito Fantina te samac kadeta B Nikola Grganović. Samca kadeta Leona Mikulić nekoliko je zaveslaja dijelilo od trećeg mjesta, dok su peti bili dvojac bez kormilara juniora Mihovil Maričić i Željko Batur te četverac na pariće mlađih juniora Matija Ušljebrk, Valentino Stipčević, Dominik – Božidar Milardović i Robert Ledenko.
Dvojci bez kormilara Marin i Branko Begović te Ante Antišin i Roko Pekić u Zagrebu su na jarunskom jezeru uspješno apsolvirali prvu ovosezonsku provjeru u seniorskom rimen veslanju. Marin i Branko Begović zauzeli su drugo mjesto iza kombinirane posade zagrebačke Mladosti i riječkog Jadrana: Karla Udovičića i Marina Bogdana, dok se dvojac Ante Antišin i Roko Pekić plasirao u finale i zauzeo šesto mjesto. Braća Begović odveslala su vrlo solidnu utrku, zaostavši nešto više od sekunde iza prvoplasiranog dvojca, što jadranašima daje optimizam pred nastavak sezone u kojoj će vrlo brzo doći odluke koja će od naših rimen posada ići na kvalifikacijsku regatu za Olimpijske igre u Londonu (u Luzernu).
Pred zadarskim veslačima sada su pripreme za našu najveću regatu Croatia open, koja će se održati u Zagrebu 14. i 15. travnja.