Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nezavisni formirali mjesne odbore na Rivnju i Ošljaku

25.03.2012. 22:00
Nezavisni formirali mjesne odbore na Rivnju i Ošljaku


Liste HDZ-a za Vijeća mjesnih odbora odnijela pobjedu u šest mjesta Preko


Prema neslužbenim rezultatima s redovitih izbora za članove Vijeća Mjesnih odbora s područja Općine Preko kandidacijske liste HDZ-a odnijele su pobjedu u Preku, Poljani, Sutomišćici, Lukoranu, Ugljanu i Sestrunju. Po jedna lista nezavisna lista istaknuta je na otoku Ošljaku i to Borisa Maleca i na Rivnju Ivana Radulića čiji su kandidati time izabrani u VMO.  
U Preku lista HDZ-a dobila je 82 posto glasova, a HSS-a 18., U mjestu Poljana lista HDZ-a dobila 72 posto glasova, a HSS-a 28. U mjestu Sutomišćica HDZ-ova lista dobila je povjerenje 49 posto birača, Nezavisna lista nositelja Ivice Proface 38 posto, a HSS-ova 7,9 posto i Nezavisna lista Roberta Špara 4,8 posto. U Lukoranu HDZ je pobijedio s 41 posto glasova, HSS ima 35 posto, a Nezavisna lista Desanke Pestić 24 posto glasova. U Mjestu Ugljanu lista HDZ-a dobila je 57 posto glasova, a Nezavisna lista nositelja Valentina Bakota dobila je 43 posto glasova. Na Sestrunju pobjedu je odnijela lista HDZ-a jedina koja je istaknuta.
Sukladno izbornim rezultatima izabrani članovi Vijeća Mjesnih odbora međusobno će izabrati predsjednike i druga tijela predviđena Statutom Općine Preko na konstituirajućim sjednicama koje će sazvati Načelnik Općine Preko. Birališta su bila otvorena od 07. 00 ujutro do 19.00 sati navečer, a izbori su protekli u redu, izvijestilo je Općinsko Izborno povjerenstvo i može se naglasiti da je apsolutni pobjednik na ovim izborima u svim mjestima kandidacijska lista Hrvatske demokratske zajednice, kao i to da će u svim mjestima predsjednik VMO biti iz redova HDZ-a.
Ovo su bili treći redoviti izbori za VMO, te također na dosadašnjim lokalnim izborima za Općinsko Vijeće birači su pokazali da jasno razlikuju lokalnu od državne politike. Obzirom na to da je na parlamentarnim izborima u prosincu prošle godine na području općine Preko Kukuriku koalicija odnijela tijesnu pobjedu.  
Nakon dobivenih neslužbenih rezultata za VMO načelnik Općine Preko i Predsjednik HDZ-a Općine Preko Ante Jerolimov istaknuo je kako je zadovoljan provedenim izborima i rezultatima, čestitavši svim kandidatima na kandidacijskim listama koje su pobijedile. Zahvalio je biračima što su još jednom dali povjerenje lokalnoj politici HDZ-a i svemu što je u proteklih 10 godina napravljeno u svim mjestima Općine Preko.