Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjednički završetak sezone

25.03.2012. 22:00
Pobjednički završetak sezone


ZADAR 3
ZAGREB 0
(25:23, 25:22, 25:14)
 ZADAR – Dvorana 4 ŠC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Kranjc (Karlovac) i Babić (Zagreb).
ZADAR: Radošević, Viduka, Škara, Surać, Buterin, Kulaš, Mandić, Grubišić, Šestan, T. Burčul, Belić, D. Burčul. Trener: Marin Masnić.
ZAGREB: Šimunić, Vujović, Svedrović, Abdulaj, Glavica, Šmitlehner, Hrelja, Mišin, Zelenika. Trener: Tomislav Mišin.
Završilo je u revijalnom tonu. Zadar i Zagreb odigrali su utakmicu u kojoj konačan rezultat ništa značajno nije donosio ni jednima ni drugima. Opet, ostat će zapisano da je Zadar u prvoj prvoligaškoj sezoni osvojio 32 boda koja su mu donijela deveto mjesto na ljestvici. Za debitante u ligi sasvim dovoljno.
Dvoboj sa Zagrebom potrajao je sat i deset minuta, a mogao je i manje da su domaćini bili odlučniji u prva dva seta koja su znatno brže mogli riješiti u svoju korist. Od početka je bilo jasno da je Zagreb momčad koja svojom kvalitetom “plavima” ne može stvoriti velike poteškoće, pa je bilo samo pitanje s koliko će ozbiljnosti igrači Marina Masnića prionuti poslu. Ispalo je nekako kako se i očekivalo, malo ozbiljno, malo opušteno, ali opet dovoljno za uvjerljivu pobjedu.
Prvi set otišao je u neizvjesnu završnicu, a nije trebao s obzirom da je Zadar stalno vodio. Imali su domaći i 22:18 pa je Zagreb došao na 22:22. Više od toga gosti nisu mogli. U drugom setu ponovno stalno vodstvo domaćih igrača, ali neizvjesna završnica nije se uspjela izbjeći. Konačno, odličan Grubišićev potez na mreži donio je prvu set loptu kod 24:22. Surać je trenutak kasnije završio posao za 2:0 u setovima. Očekivano, bio je to kraj ambicijama mladog sastava Zagreba, koji je u trećem setu imao tek simbolično početno vodstvo. Nakon toga Zadrani su odlučili posao završiti, pa su set, u kojem su do kraja priliku dobili svi igrači, lako riješili u svoju korist. Sezona je tako i službeno završila, makar kad je riječ o prvoj momčadi. No, za veliki dio igrača iz prve postave ove sezone još ima posla na prvenstvima za mlađe dobne skupine.


Bruno šimunić i ostali


U redovima Zagreba igra Bruno Šimunić (1993.), Bibinjac koji je bio dio sjajne generacije Gorana iza kojeg su odlični rezultati na nacionalnim natjecanjima mlađih kategorija. Imali su Bibinjci u tom razdoblju i bolje rezultate od Zadra. No, generacija je to koja se brzo razišla, bez da je ostavila značajniji trag u bibinjskoj seniorskoj odbojci. Šimunić je s Tomislavom Fuzulom završio u Zagrebu, ali Fuzula odnedavno nema u momčadi. U Zadru su sezonu počeli David Bugarija i Roko Frleta. Prvi je otišao vrlo brzo, a drugi je rijetko bio u prvoj postavi. Sva četvorica bila su, a neki su i još uvijek, članovi reprezentacije. Šteta za generaciju od koje je bibinjska odbojka mogla živjeti godinama…




Masnić: Planirano – ostvareno


Marin Masnić, trener Zadra: Sve je prošlo onako kako smo i očekivali u dvoboju u kojem su oba sastava igrala opušteno. Utakmica nije imala rezultatski naboj, ali mi smo svejedno željeli s tri boda završiti sezonu. Osim toga, plan je bio da priliku dobiju svi igrači tako da na kraju možemo biti itekako zadovoljni.