Sokol proletio Poličnikom

Slika korisnika admin
PORAZ NA OTVARANJU - Jure Dražović

Poličnik nije uspio iznenaditi Osječki Sokol na startu kvalifikacija za popunu A-1 lige, štoviše bili su inferiorniji suparnik svih 40 minuta te su dva boda zasluženo otišla put slavonske metropole.

Osječani su od početka nametnuli autoritet te već nakon prve minute imaju lijepu prednost (0-5). Raić je precizan s trice, a nadahnutu partiju najavio je svojim prvim poenima gostujući centar Helbich. Prve poene Poličanci zabijaju tek nakon tri minute igre i to preko Josipa Bulića (2-5). Pritisak je očito bio prisutniji na strani domaćih igrača koji nisu nikako uspijevali pronaći put do mrežice što je donijelo nakon Helbichovih poena odlazak gostiju na 6-12. Nadu za Poličnik u tim trenucima održava Banić sa šest poena u nizu, no i na drugoj strani proigrao je Žeravica te se u drugu četvrtinu ušlo s četiri viška za Osječane (14-18). I u drugoj dionici domaći igrači nikako nisu pronalazili pravi ritam što su gosti znalački kažnjavali čestim spuštanjem lopte na Helbicha i Žeravicu dok je izvana igrom dirigirao Šarac. To je rezultiralo s visokih 9 viška za Osječane u 14. minuti (16-25). Uspio je taj negativan niz nakratko prekinuti Ivan Bulić tricom (19-25), ali uslijedio je novi udar gostiju koji su zonskom obranom izluđivali igrače Stjepana Marinovića. U napadu su svoje zabili Helbich, Šarac i Katavić te je mirisalo na katastrofu Poličnika već nakon 17. minuta igre (19-31). Uspio je doduše Josip Bulić u susradnji s Banićem doći do 7-0 serije domaćina (26-31), no gosti opet imaju odgovor te do kraja poluvremena vraćaju na dvoznamenkastu prednost (30-40) iako je dotada njihov najbolji igrač Helbich morao na klupu zbog četvrtog prekršaja.

Nastavak je donio još veće razočaranje za ugodno popunjene tribine u Poličniku. Domaći košarkaši su uspjeli tek smanjiti poenima Ivana Bulića na 32-40, a onda je uslijedio novi slavonski uragan u režiji Raića i Žeravice te je u 25. minuti pitanje pobjednika bilo riješeno. Serija gostiju 15-3 za golemih 22 viška (33-55) prizemljila je sve nade Poličnika za dobrim startom kvalifikacija. Protiv kvalitetnije i iskusnije momčadi iz Osijeka nije se jednostavno moglo. Posebno se to odnosilo na gostujuću obranu koja nije dopuštala lagane poene što najbolje karakterizira tek 6 poena primljenih u trećoj četvrtini na kraju koje je svijetlilo na semaforu 36-60. Posljednjih 10 minuta poslužilo je trenerima za davanje šanse onima koji nisu dotad puno igrali. Opustila se ruka u trenucima bez pritiska što su kod domaćina iskoristili najbolje Lovrić, Mijolović i Marijan Bulić te se konačnih 9 minusa činilo na kraju itekako povoljnim za Poličnik.

POLIČNIK - OSJEČKI SOKOL 68:77

(14:18, 16:22, 6:20, 32:17)

POLIČNIK - Dvorana OŠ Poličnik. Gledatelja: 450. Suci: Radović (Dubrovnik), Peić (Sl. Brod) i Kruljac (Zagreb).

POLIČNIK: Jurjević 7, Gluić, M. Bulić 7, Baričević, I. Bulić 7, Lovrić 10, Vidaković 2, Dražović 6, Banić 8, Đerđa, J. Bulić 13, Mijolović 8. Trener: Stjepan Marinović.

OSJEČKI SOKOL: Tucaković, Šarac 4, Raić 15, Katavić 9, Križanac 1, Grgić 2, Helbich 14, Radoš 3, Kozić 6, Maslić 3, Ridl 1, Žeravica 19. Trener: Zoran Helbich.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno