Hrvatskoj 333 milijuna eura godišnje za ruralni razvoj

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Za ruralni razvoj Hrvatska će na godišnjoj razini imati 333 milijuna eura, što još nije propisano pristupnim ugovorom s EU. U pristupnom ugovoru piše, i obveza je RH, 20% sredstava u prve tri godine iz ruralnog razvoja prebaciti u izravna plaćanja, a preostali dio će se rasporediti po mjerama koje će biti definirane u okviru Programa ruralnog razvoja, rekao je Tugomir Majdak, načelnik Sektora za upravljanje EU programima ruralnog razvoja u Ministarstvu poljoprivrede, na javnoj raspravi o mogućnostima novog Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. - 2020. godine, održanoj u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije.

- Preporuka je Europske komisije da na razini do 25% ukupne financijske alokacije u ovom programu ide na poljoprivredno okolišne mjere, uključujući i ekološku proizvodnju, na posljedice klimatskih promjena i dobrobit životinja, dodao je Majdak.

Javne rasprave i savjetovanje o budućem Programu ruralnog razvoja trajat će, kako se može vidjeti na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede i tijekom travnja, a program će, nakon predstavljanja na sjednici Vlade biti upućen na odobrenje Europskoj komisiji, gdje prethodno treba proći međuresorne konzultacije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno