Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Stipe Perica debitirao za mladu reprezentaciju

Autor: Šime Ćurko

25.03.2013. 23:00
Stipe Perica debitirao za mladu reprezentaciju

Foto: PIXSELL



Mlada reprezentacija Hrvatske do 21 godine preksinoć je u prijateljskom ogledu u Varaždinu uvjerljivo pobijedila vršnjake iz Švedske s 3:0. Već nakon 60 sekundi dvoboja vodstvo je Hrvatskoj donio Ante Rebić, u 15. je minuti zabio Mario Šitum, dok je konačnih 3:0 djelo Marka Livaje u 70. minuti.
Pripremama u Svetom Martinu na Muri i utakmicom protiv Švedske započeo je ciklus priprema mlade reprezentacije za kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kolovozu ove godine. Prema najavama izbornika Nike Kovača slijede nastupi na turniru Alpe-Adria, te ogled sa mladom reprezentacijom Portugala u lipnju. Kvalifikacijski ciklus započinje u kolovozu utakmicom protiv Lihtenštajna.
U 82. minuti protiv Švedske u igru je ušao Zadranin Stipe Perica i tako upisao prvi nastup za ovu reprezentativnu selekciju. Utakmicu je s tribina gledao zadarski veznjak Luka Begonja koji je ozlijedio zglob tijekom priprema u Svetom Martinu na Muri, pa nije konkurirao za dvoboj sa Šveđanima. Jučer je Perica pozvan na prijateljsku utakmicu selekcije do 19 godina koja je u Zagrebu igrala protiv Nizozemske. Osim Perice u toj je reprezentaciji i njegov klupski kolega Šime Gržan.