Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Thompson platio državi 1,2 milijuna

Autor: Jagoda Marić

25.03.2013. 23:00
Thompson platio državi 1,2 milijuna

Foto: Velimir BRKIĆ



Slučaj nije završen jer Thompson porezni dug ne priznaje, a konačnu riječ reći će Upravni sud. Takav bi spor mogao potrajati i godinu ili dvije, a ukoliko Upravni sud da Perkoviću za pravo država će mu morati vratiti cijeli iznos uvećan za zateznu kamatu od 12 posto


Pjevač Marko Perković Thompson uplatio je državi gotovo 1,2 milijuna kuna i time je ispoštovao rješenje Porezne uprave koje smatra da nije prijavio 3,69 milijuna kuna prihoda na što mu je razrezala novi porez. Da je Perković uplatio novac potvrdilo nam je više izvora, neki od njih bliski i samom pjevaču, ali time slučaj nije završen jer Thompson porezni dug ne priznaje i konačnu riječ reći će Upravni sud.
Na uplatu novca odlučio se jer je Porezna uprava i u drugom stupnju odbila njegovu žalbu i potvrdila prvotno rješenje, a nije prihvaćen ni njegov zahtjev da se izvršenje obustavi dok Upravni sud kojem se žalio ne da konačni pravorijek o slučaju.
Da nije postupio po drugostupanjskom rješenju Porezne uprave Perkoviću bi prijetila ovrha, a očito je to želio izbjeći pa je odlučio državi uplatiti gotovo 1,2 milijuna kuna dok Upravni sud ne riješi njegovu tužbu. Takav bi spor mogao potrajati i godinu ili dvije, a ukoliko Upravni sud da Perkoviću za pravo i presudi da nije prikrivao svoje prihode, pa prema tome nije ni morao platiti ni dodatni porez, država će mu morati vratiti cijeli iznos uvećan za zateznu kamatu od 12 posto.
U polugodišnjem nadzoru poreznici su zaključili da je Thompsonova imovina puno vrjednija od prijavljenih prihoda, te da je neprijavljeni dohodak 3,69 milijuna kuna, pa su mu nakon poreznih odbitaka razrezali novi porez od 1,164 milijuna kuna.