Promocija običaja posedarskog kraja

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Desetogodišnji uspješan rad Udruge "Posedarje moje" predstavljen je u ponedjeljak u Multimedijalnoj dvorani zadarske Gradske knjižnice.

Ova udruga koja predanim volonterskim radom promovira tradiciju i običaje posedarskog kraja danas okuplja više od pedeset članova, od nekadašnjih desetak entuzijasta koji su osnovali udrugu 2004. godine na obroncima Čelinke u barba Vinkovoj crkvici.

O samim začecima ideje da Posedarje dobije ovakvu udrugu, preko koje se današnjim generacijama, ali i turistima prezentiraju stari običaji posedarskog kraja, kao i način na koji su živjeli preci, govorila je prva predsjednica i osnivačica udruge Gordana Brus. Ona je posebno naglasila volonterski segment jer svi članovi udruge rade na volonterskoj osnovi, a rad udruge u mnogim projektima i manifestacijama podupiru Općina Posedarje i Turistička zajednica Posedarja.

- Želja nam je bila napraviti nešto za naše Posedarje i danas kada se u svibnju obilježava deseta obljetnica udruge možemo reći da smo uspjeli u razvoju naše zajednice i očuvanju starih običaja, istaknula je Gordana Brus, inače Posedarka koja živi u Zagrebu, uz nadu da će rad udruge u budućnosti biti još bolji i uspješniji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno