Putevima neimara Željka i radilice Rade

Slika korisnika admin
Autor: 

Najveći ekološki maslinik i vinograd Masvin u Polači počinje dobivati obrise uzornog imanja, s ponudom koja je primjerena podneblju.

Oaza ljepote izvornih sorata maslina, loze i smokava.

Prerada na mjestu događaja.

Ugostiteljstvo primjereno proizvodnji. Slijed kultivara, slijed vina i ulja, koji se sljubljuju s izvornim jestvinama.

Originalna rješenja navodnjavanja, gnojidbe i zaštite, na gotovo kamenitom tlu.

Pravi misir u hrvatskom izdanju.

Ali ono što me najviše veseli i drži u uvjerenju da će uspjeti, pobjednička je formula znanja, zadružnog upravljanja i nepokolebljivog, gotovo strastvenog ulaganja, truda, iskustva, spoznaje i volje njegovih prvih aseva u osmeročlanoj momčadi, ing. Željka Uzelca, osvjedočenog poduzetnog gospodarstvenika i neimara, i vječne radilice Rade Bobanovića.

Rade kao branitelj, mučenik, prognanik. Povratnik i pobjednik. Rođeni vođa, školnik, znanstvenik, magistar i poljodjelac, lovac i lovnik, muž i otac.

To nije sve što ovaj gotovo šezdesetgodišnji kotarski serdar opslužuje.

Utemeljitelj polačke i stankovačke vinske smotre, stručni ocjenitelj vina i ulja, planer vinske ceste, organizator i natjecatelj polačkih konjskih utrka, voditelj lokalnih proizvodnih skupina prigodom ulaska u EU.

Dok kušam njihova plemenita vina u podrumskom slijedu, siguran sam da su Rade i Željko zalog i put napretka svoga kraja.

Praćenje njihovih zamisli i ritma sigurno su jamstvo rasta hrvatskog poduzetništva, koje se mukotrpno uvezuje i probija na europsku gospodarsku pozornicu.

Vaš Bage

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno