Mirko Đinđić i dalje ravnatelj Nature Jadere

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Mirko Đinđić imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Nature Jadera. Odlučili su to većinom glasova vijećnici Županijske skupštine na jučerašnjoj sjednici.

Tako je točka o imenovanju ravnatelja ove županijske ustanove skinuta s dnevnog reda, a zamijenjena točkom o imenovanju v.d. ravnatelja Đinđića.

Budući da Mirko Đinđić ispunjava uvjete za mirovinu, što znači da puni 65 godina života, raspisan je natječaj za mjesto ravnatelja, na koji su se javili: Slaven Bačić, Zoran Božić, Marino Buljanović, Josip Čerina i Damir Perić.

Predsjednik UV-a Natura Jadere Zoran Šikić kaže kako je UV prednost pred ostalim kandidatima jednoglasno dalo Zoranu Božiću, koji u Naturi Jaderi radi kao glavni nadzornik. No, kako ravnatelja konačno imenuje Županijska skupština, ostavili su da oni o tome odluče. Međutim, Odbor za izbor i imenovanje Skupštine istaknuo je još dva kandidata i to Damira Perića i Slavena Bačića.

- Imali smo, dakle, tri kandidata, a budući da 8. travnja starom ravnatelju istječe mandat, logično je da se mora osigurati funkcioniranje ustanove do raspisivanja novog natječaja, kaže Šikić. Novi natječaj za ravnatelja bit će raspisan u roku od 60 dana, a do tada će ustanovom ravnati Mirko Đinđić, za kojeg Šikić kaže da je daleko najbolji kandidat, no kako priliku treba dati i mlađima.

Na jučerašnjoj sjednici potvrđeni su i svi ovogodišnji laureati Zadarske županije. Prihvaćen je i zaključak o prihvaćanju programskog i financijskog izvješća Narodnog muzeja, Kazališta lutaka Zadar, Športske zajednice Zadarske županije, Zajednice tehničke kulture, kao i izvješće o radu i financijskog izvješća za 2014. godinu Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno