Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vozio drogiran, poginula mu suputnica s motocikla

25.03.2016. 23:00
Vozio drogiran, poginula mu  suputnica s motocikla


Optuženi je pretjecao automobil ispred sebe, a u jednom trenutku između njih je došlo do kontakta. Zbog toga je izgubio ravnotežu nad motociklom, pa su on i mlada suvozačica pali na cestu
Na optuženičku klupu Općinskog suda sjeo je Zagrepčanin Dominik Čerimi (38), kojemu se sudi za izazivanje teške prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Njega optužnica tereti da je u rujnu 2012. godine pod utjecajem opojnih droga skrivio prometnu nesreću u u Zadru u kojoj je po život opasne ozljede zadobila njegova suputnica na motociklu marke Yamaha Martina Mikulić (20). Ta Zagrepčanka je četiri dana kasnije preminula u Općoj bolnici Zadar.
U optužnici stoji kako je taj, tada nezaposleni staklorezac, upravljajući motociklom Jadranskom cestom u smjeru istoka došao do križanja s ulicama Kneza Novaka Krbavskog i Nikole Šopa brzinom od 83 km/h, iako je dopuštena brzina na toj cesti 60 km/h. Već ispred tog križanja je započeo s pretjecanjem automobila koji je vozio ispred njega, dok je u traci do tog vozila bio zaustavljen drugi automobil. U jednom je trenutku došlo do  kontakta između motocikla i prvog automobila, zbog čega je Čerimi izgubio ravnotežu nad motociklom, pa su on i mlada suvozačica pali na cestu. Motociklu, čiji on nije bio vlasnik, bila je istekla prometna dozvola.
Zastupnik optužbe Dragan Bogatić je zatražio od sutkinje Ive Lovrin da se ovaj Zagrepčanin kazni zatvorom u trajanju od četiri godine te da mu se izrekne zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri godine.
Čerimi, koji zadnjih godina radi kao pirotehničar, rekao je kako se ne smatra krivim za djela koja mu se stavljaju na teret, a svoju obranu će iznijeti na kraju postupka. Njegov branitelj, odvjetnik Velimir Došen iz Rijeke, u uvodnim riječima je kazao kako optužnica olako drži da je kod njegova klijenta postojala subjektivna krivnja u obliku nečasne namjere.
– Pokušat ćemo dokazati koju količinu opojne droge je on konzumirao te kako je ona djelovala na njega u trenutku kada se prometna nesreća dogodila. Nije isto kada se joint popuši uoči same nesreće ili sedam dana prije nje. Zbog toga tražimo toksikološko vještačenje, ali isto tako i prometno vještačenje – poručio je Došen, čije zahtjeve je prihvatila sutkinja Lovrin, koja je ove vještake pozvala da svjedoče na sljedećoj raspravi.
Suđenje se nastavlja.