Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čisti se prostor za Centar za kreativne industrije

26.03.2019. 09:04
Čisti se prostor za Centar za kreativne industrije


Dugo najavljivani i isčekivani radovi na Centru za kreativne industrije vrijednom 24 milijuna kuna na prostoru nekadašnje Tekstilne škole, konačno su započeli. Radnici su krenuli punom parom. Srušena je školska zgrada, a ruši se i objekt uz nju u kojem je donedavno bila autoškola.
Za budući Centar za kreativne industrije 20 milijuna kuna osigurano je iz EU fondova, a preostalih 17 posto ukupne vrijednosti projekta financirat će Zadarska županija.
Po okončanju radova na izgradnji u Centar će se smjestiti Filmski ured Zadar, a potom i ostali, prema poslovnom planu koji je još uvijek u izradi. Opravdanost za pokretanje Centra za kreativne industrije utemeljena je na potencijalu za razvoj tog sektora u Zadarskoj županiji i RH. Nositelj projekta je županijska ustanova Inovacija koja je ujedno i pripremala projektnu dokumentaciju potrebnu za prijavu projekta za bespovratna EU sredstva,  partner na projektu je Zadarska županija, a suradnici Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno – grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Hrvatski audiovizualni centar HAVC.