Hrvatski crveni križ u suradnji s Lučkom kapetanijom izradit će projekt spašavanja na moru zbog podizanja razine sigurnosti

Slika korisnika mkvanja
Predstavnici Hrvatskog crvenog križa posjetili Zadarsku županiju
Zadarska županija
Prijam u Zadarskoj županiji

Zamjenik župana Šime Vicković primio je u ponedjeljak, 25. ožujka 2019.godine izvršnog predsjednika Hrvatskog crvenog križa Roberta Markta u čijoj su pratnji bili  i Danijela Vranić, voditeljica Odjela za rad s društvima crvenog križa  i Bore Galac, ravnatelj Društva Crvenog križa Zadarske županije.

Zamjenik Vicković koji je ujedno načelnik stožera Civilne zaštite  rekao je kako Zadarska županija  temeljem Zakona o Crvenom križu financira njihov rad , i to 0,5%  Županijskog proračuna za redovni rad te 0,2% za zaštitu i spašavanje. Ove godine je to 401.501,00 kuna. Također je dodao da povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada svake godine organizirajusvečani prijem za dobrovoljne darivatelje kojima se uručuju priznanja za „okrugla“ darivanja te im i župan uruči prigodan dar. Dodao je kako u svim segmentima s Crvenim križem Zadarske županije dobro surađujemo, te da je njihova pomoć kada su našu županiju zadesili požari i poplave bila od neprocjenjive pomoći.

Predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt zahvalio je na prijemu i naglasio kako je izuzetno zadovoljan suradnjom na razini Županije. Zamolio je za pomoć naših razvojnih agencija u pripremi projekata kojima bi mogli povući sredstva iz europskih socijalnih fondova za nabavku opreme i obnovu infrastrukture. Najavio je također da će Hrvatski crveni križ u suradnji s Lučkom kapetanijom napraviti projekt spašavanja na moru kako bi podigli sigurnost u turizmu.

Bore Galac najavio je simulaciju razornog potresa u luci Gaženica kada će biti i postavljen šator za takve namjene kojega će nabaviti Zadarska županija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno