Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Karoglan: Ovaj remi je s psihološkog aspekta jako važan

26.03.2019. 09:49
Karoglan: Ovaj remi je s psihološkog aspekta jako važan


Zadar je u Bijelom Brdu ostvario zacrtani cilj. Momčad sa Stanova protiv BSK-a osvojila je prvi gostujući bod ovog proljeća i puno mirnije može čekati sljedeće kolo u koje na svom travnjaku dočekuje Lučko. Bila je to utakmica u kojoj su Zadrani dominirali i stvarali šanse, ali u kojoj su također bili u rezultatskom zaostatku od 25. minute kada je Ištvanić doveo domaćine u vodstvo. I što je najvažnije uspjeli se vratiti iz minusa i osvojiti ovaj vrijedan bod zgoditkom Nicholasa Llanosa u 62. minuti. Kada na kraju sve zbrojimo i oduzmemo postoji mala žal za punim plijenom, ali kada pogledamo da je BSK u posljednjim trenucima utakmice bio vrlo blizu i drugom pogotku, onda remi možemo okarakterizirati uspjehom. Bio je ovo dvoboj u kojem momčadi Mislava Karoglana ponovno nije dosuđen čisti jedanaesterac kada je domaći igrač evidentno igrao rukom u svom šesnaestercu. Podsjetimo, sličnu ako ne i identičnu situaciju imali smo i u dvoboju Zadra i Hrvatskog dragovoljca na otvaranju proljetnog dijela prvenstva. Nadajmo se da se ovakve situacije neće ponavljati jer bi to onda i za igrače i za trenera Zadra moglo postati frustrirajuće. U svakom slučaju od puno "trošenja" na komentiranje suđenja koristi nema, puno važnije je da Zadar igrom nastavi rasti i već u sljedećem dvoboju na Stanovima potvrdi ovaj bod iz Bijelog Brda.
– Mišljenja sam da je ovo bila naša najzrelija utakmica do sada – kazivao je nakon dvoboja u Bijelom Brdu Zadrov strateg Mislav Karoglan.
– Od prve minute smo se nametnuli visoko pritiskajući njihovu zadnju liniju. Napali smo ih od početka s nakanom da im stvaramo probleme. Imali smo više šansi i potpuno zasluženo osvojili bod. Na kraju su i oni imali odličnu priliku za pobjedu, ali je nisu iskoristili. Sve u svemu zadovoljan sam ovim gostujućim bodom koji nam je s psihološkog aspekta jako važan. Šteta što su Jure Jerbić i Antonio Repić zaradili treći žuti karton i neće ih biti protiv Lučkog. I moram naglasiti još jednu stvar, jako sam razočaran suđenjem na ovoj utakmici.
Zadrov strateg posebno je izdvojio situaciju u 54. minuti kada je suparički igrač očigledno igrao rukom u svom šesnaestercu,a  sudac oog dvoboja ostao je nijem.
– Bio je to klasični jedanaesterac, evidentno je njihov igrač igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sličnu situaciju imali smo i protiv Hrvatskog dragovoljca kada nam također nije suđen čisti jedanaesterac. To je već pomalo nelagodno kada znaš da ti je dvaput ukraden udarac s bijele točke.
Slijedi vrlo važan dvoboj protiv Lučkog na Stanovima.
– Kao što sam već kazao šteta što neće biti kartoniranih Jerbića i Repića, dva igrača koji su u formi. Međutim, što je, tu je. Idemo se pripremiti na najbolji mogući način za taj dvoboj. Učinit ćemo sve da u toj utakmici dođemo do tri boda – kazao je u kraćem razgovoru Mislav Karoglan.