Majka djece s Paga svjedočila putem videolinka

Slika korisnika mkvanja
Izbjegla suočavanje sa svojim suprugom
Iz Državnog odvjetništva naglašavaju kako zbog toga što traje istrage ne mogu izlaziti u javnost s bilo kakvim informacijama vezanim za slučaj
Zvonko KUCELIN
Podstanarski stan na Pagu, odakle je otac pobacao svoje četvero djece s balkona

Na zadarskom Županijskom sudu danas je održano za javnost zatvoreno ročište vezano za slučaj stravičnog zločina na Pagu kada je  28. veljače otac s balkona obiteljske kuće bacio četvero djece. Ispitana je  majka djece i to putem videolinka jer, kako doznajemo, nije htjela biti u  istoj prostoriji sa suprugom. Kako istraga i dalje traje, iz Državnog odvjetništva naglašavaju kako ne mogu izlaziti u javnost s bilo kakvim informacijama vezanim za slučaj.

Oca djece, podsjetimo, tereti se za četiri teška ubojstva u pokušaju.  Standardna procedura podrazumijeva da se nad njim provede psihijatrijsko i psihološko vještačenje kojim će se utvrditi je li bio svjestan svojih  postupaka i je li u trenutku dok je bacao svoju djecu bio ubrojiv. Nakon  tih postupaka procijenit će se njegovo duševno stanje. U međuvremenu  određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na  svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno