Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Beroš: “Očekujemo da će kroz koji dan restriktivne mjere početi davati rezultate”

26.03.2020. 07:49


O broju novooboljelih informirat ćemo javnost u 9 i 16 sati na pressici Stožera. Tad ćemo iznijeti nove podatke, no nekih novih značajnijih momenata nema, rekao je ministar Vili Beroš u emisiji ‘U mreži Prvog’.
“Unatoč širenju zaraze u zdravstvenim ustanovama, imamo dovoljno zdravih liječnika u sustavu”, kazao je ministar.
“Ne bih isključio uvođenje novih, strožih mjera iako aktualna situacija u ovom trenutku ne pokazuje potrebu za tim, rekao je ministr Beroš.
Zasad smo poduzeli značajne restriktivne mjere, i očekujemo da će kroz koji dan početi davati rezultate. Ako broj novooboljelih bude znatno rastao, izvjesno je da ćemo morati poduzeti još restriktivnije mjere”, rekao je Beroš.
“Ono što je nama od iznimne važnosti, što smo usporili eksponencijalni rast. Mi smo pet dana iza Italije, naš prvi slučaj je pet dana iza njihovog. Naša dinamika je puno drugačija, naša krivulja nije tako strma”, rekao je Beroš i dodao kako zbog toga naš sustav funkcionira.
“Ipak smo razvukli tu krivulju, nije tako strma, nije eksponencijalni rast, to nam omogućava fleksibilnost. Ako neće doći do eksplozije novih slučajeva, mi ćemo ovo kontrolirati. Naravno da je moguć i drugi scenarij, mi smo i na to spremni. Ako se desi talijanski ili španjolski scenarij, i na njega ćemo reagirati”, rekao je Beroš. (N1)