Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KARLO ULJAREVIĆ: “Treba sve ovo izdržati i nadati se brzom povratku u normalu”

26.03.2020. 19:48


Košarkaši Zadra razišli su se širom Hrvatske kao rakova djeca. Koronavirus je praktički zaustavio normalan život i oni kao i veći dio stanovnika su primorani čekati neke bolje i vedrije dane unutar svojih domova. U svoj dom u Osijeku se tako silom prilika morao vratiti i 20-godišnji razigravač kluba s Višnjika, Karlo Uljarević. Umjesto krešenda sezone neočekivano je završio u stanu s roditeljima, a u polušali će istaknuti da je barem ovako oživio zaboravljene srednjoškolske dane.


Srednjoškolski dani
– Povratak u srednjoškolske dane tako bih najbolje opisao kakav mi je trenutno osjećaj. S roditeljima sam, u stanu, ima već preko 10 dana. Moram priznati da sam i zaboravio živjeti s roditeljima, već dugo nisam. Oni odu na posao, ja sam praktički pola dana sam u stanu i pokušavam biti pozitivan s obzirom na ono što se sve vani događa – kazao je Uljarević dodavši da je strah opravdan, prvenstveno radi roditelja, a Osijek je jedno od kriznijih žarišta širenja zaraze u Hrvatskoj.
– Vijesti na televiziji, po internetskim portalima…sve se prati po cijeli dan. Evo, danas (jučer op.a.) je objavljeno da je u Osijeku novih 15 zaraženih. Straši me sve to, normalno da je tako. Pogotovo zbog roditelja koji svaki dan idu na posao. Štite se koliko mogu, koriste maske, rukavice, dezinficijense…, no izloženi su i zato mi nije nimalo svejedno.
Ostanak unutar četiri zida vjerojatno je sudbina svih nas još neko vrijeme, a sportašu je u takvim uvjetima najteže. Fizička sprema se ipak koliko-toliko održava po programu klupskog kondicijskog trenera Marija Mandira.
– Da nije tog programa našeg trenera bilo bi mi već i previše dosadno. Ovako jedan dio dana posvetim individualnom treningu, jeste u dnevnom boravku, ali bolje i to nego ništa. Pomogne dosta kad se fizički istroši. Ostatak dana ode na serije, TV, mobitel. Čujem se i sa suigračima, svima je nekako slično, no što je tu je trebat će izdržati sve ovo i nadamo se svi da ćemo se brzo vratiti u normalu.


Za poništavanje
U trenutku obustave sezone prije dva tjedna nije djelovalo da će situacija s koronavirusom biti ovako komplicirana. Tada se spominjao mogući nastavak košarkaške sezone, no iz današnje perspektive to je jako teško očekivati.
– Nema smisla da se nastavlja sezona jer ovo s koronavirusom će sigurno potrajati. I da se ostvare neki uvjeti, primjerice za mjesec dana, ne bi bilo regularno. I zbog treninga i zbog odlazaka igrača tako da je najbolje sve poništiti i sljedeće sezone krenuti ispočetka. Mislio sam u početku, proći će ovo brzo, ali sada je jasno da treba prvenstveno brinuti o zdravlju i zato je bolje sve resetirati.
Sezona je ostala nedorečena iako se do trenutka prekida odigralo 46 utakmica. Po 21 u ABA i HT Premijer ligi i četiri u Krešinom kupu. Dosta turbulencija je donijela regionalna liga, no tu bolnu točku Zadra nadomjestio je trofej u kupu kao i prvo mjesto u domaćem prvenstvu.
– Igrali smo dobro neke utakmice u ABA ligi koje smo nažalost na kraju izgubili zato ne gledam tako katastrofalno iako smo po plasmanu bili na samom dnu. Pokazali smo pravo lice u kupu i to je bio poseban doživljaj, nešto nevjerojatno. Malo ostaje žal za prvenstvom jer smo imali veliku šansu i za tim trofejom, no nećemo izgleda imati priliku to i saznati. Vjerojatnija je opcija da će povratak u dvorane biti s početkom priprema za narednu sezonu – kazao je za kraj Uljarević.
 




Najviše igrao u HT Premijer ligi


Karlo Uljarević siguran je član Zadra za narednu sezonu jer je prošlo ljeto potpisao ugovor na dvije godine plus jednu. Ove sezone je kao jedan od najmlađih uz Palokaja i Planinića dobivao tek priliku kao backup igrač na poziciji jedan i dva, a najviše je participirao u HT Premijer ligi gdje je igrao u svim utakmicama. Ukupno 21 utakmica u kojima je u prosjeku dobivao 17 min s učinkom od 7.7 poena, 1.5 skokom i 2.8 asistencijom. U regionalnoj ligi imao je epizodnu ulogu što se i odrazilo na mršavom učinku. Zaigrao je u 15 utakmica prosječno ubacujući 2 poena, uz 0.7 skokova i 1.3 asistencijom.