NOVE MJERE Prometni i komunalni redari nadziru provođenje mjera i pomažu građanima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
»Komunalci« sve resurse stavili na raspolaganje Stožeru civilne zaštite
Ono što je ključno u ovom trenutku je osigurati funkcioniranje komunalne infrastrukture, dakle opskrbu pitkom vodom, čistoću javnih površina, prohodnost prometnica kojima i upravljamo. O istom brinu naše komunalne tvrtke i ugovoreni izvođači radova prateći naputke Stožera, kaže Robertino Dujela
Zvonko KUCELIN
Kao jedan od prioriteta Robertino Dujela je naveo i održavanje čistoće na ulicama

Nakon privođenja kraja započetih radova na javnim površinama svi resursi Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra stavljeni su na raspolaganje Stožeru civilne zaštite.
- Ugovoreni izvođač Stipčević je uspio okončati započete grube radove na obalnom dijelu kod Marexa i na Puntamici te sanirati gat »novu rivu« na istoj lokaciji. Završili smo i asfaltiranje kolničkog traka u ulici Braće Perica, nakon što je Vodovod izmijenio dotrajalu instalaciju. Ceste Zadarske županije započele su, uobičajeno za ovaj dio godine, s obnovom horizontalne signalizacije, no dinamiku istog ćemo prilagoditi uputama Stožera i trenutnim potrebama, rekao je Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti.

Nadzorne kamere i mobilne prepreke

Dodao je kako su napravljene pripremne radnje za nove projekte postavljanja kamera za nadzor brzine i mobilnih prepreka na ulasku u pješačku zonu, no pokretanje procedure će pričekati kad za isto bude vrijeme.
- Ono što je ključno u ovom trenutku je osigurati funkcioniranje komunalne infrastrukture, dakle opskrbu pitkom vodom, čistoću javnih površina, prohodnost prometnica kojima i upravljamo. O istom brinu naše komunalne tvrtke i ugovoreni izvođači radova prateći naputke Stožera, te će i njihovi potencijali, također, biti stavljeni na raspolaganje civilnoj zaštiti, naglasio je Dujela. Dodao je kako je jedna od prvih zadaća koje su u zadanom roku uspješno obavili putem tvrtki Marex- elektrostroj i Sjaj, bilo izoliranje dječjih i ostalih igrališta, kako bi po naputku Nacionalnog stožera trenutno onemogućili njihovo korištenje.

Komunalci u službi građana

Prometno i komunalno redarstvo u službi je nadzora nad provedbom gotovo svih odluka Stožera te su nazočni na javnim površinama i na usluzi građanima, bilo savjetom, bilo konkretnim akcijama.
- Molimo građane da poštuju njihove sugestije, a mogu nam se i obratiti s pitanjima vezanim uz preporučeno ponašanje. Uloga redara nije kažnjavanje prekršitelja, već pružanje pomoći u izvanrednoj situaciji s ciljem što kvalitetnijeg kontakta s građanima, kako bi odgovorili svim zahtjevima i sugestijama, uz uobičajenu komunikaciju putem telefonskih poziva i putem e-maila, otvorili smo i izravne mobilne kontakte upravljačkog tima odjela i službi redarstva i sve resurse Odjela stavili na raspolaganje civilnoj zaštiti, kazao je Dujela.

 

Kontakti za građane

Na stranicama Grada Zadra navedeni su kontakti za građane u slučaju da trebaju informacije.
Kontakti za vrijeme trajanja mjera Stožera civilne zaštite - COVID-19 su: pročelnik Robertino Dujela, dipl.ing. elektrotehnike kojeg se može dobiti na broj: 099/3114-919 ili mail adresu: robertino.dujela@grad-zadar.hr. Zamjenik pročelnika Hrvoje Šarić, dipl. ing. strojarstva, dostupan je na mobitel 098/208-334 te e-mail adresu: hrvoje.saric@grad-zadar.hr. Građanima su na raspolaganju i ostali kontakti Odsjeka za komunalno redarstvo i to: komredarstvo@grad-zadar.hr, dežurni mobitel 099/2183-601, Odsjek za prometno redarstvo - prometno.redarstvo@grad-zadar.hr, dežurni mobitel 099/6073-480, Odsjek za komunalnu naknadu - komunalna.naknada@grad-zadar.hr, tel: 023/208 -123 te Odsjek za ceste i promet - ceste.promet@grad-zadar.hr, tel: 023/208 -117 i 023/208 - 119.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno