Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NOVE MJERE Prometni i komunalni redari nadziru provođenje mjera i pomažu građanima

26.03.2020. 13:12


Nakon privođenja kraja započetih radova na javnim površinama svi resursi Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra stavljeni su na raspolaganje Stožeru civilne zaštite.
– Ugovoreni izvođač Stipčević je uspio okončati započete grube radove na obalnom dijelu kod Marexa i na Puntamici te sanirati gat »novu rivu« na istoj lokaciji. Završili smo i asfaltiranje kolničkog traka u ulici Braće Perica, nakon što je Vodovod izmijenio dotrajalu instalaciju. Ceste Zadarske županije započele su, uobičajeno za ovaj dio godine, s obnovom horizontalne signalizacije, no dinamiku istog ćemo prilagoditi uputama Stožera i trenutnim potrebama, rekao je Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti.


Nadzorne kamere i mobilne prepreke
Dodao je kako su napravljene pripremne radnje za nove projekte postavljanja kamera za nadzor brzine i mobilnih prepreka na ulasku u pješačku zonu, no pokretanje procedure će pričekati kad za isto bude vrijeme.
– Ono što je ključno u ovom trenutku je osigurati funkcioniranje komunalne infrastrukture, dakle opskrbu pitkom vodom, čistoću javnih površina, prohodnost prometnica kojima i upravljamo. O istom brinu naše komunalne tvrtke i ugovoreni izvođači radova prateći naputke Stožera, te će i njihovi potencijali, također, biti stavljeni na raspolaganje civilnoj zaštiti, naglasio je Dujela. Dodao je kako je jedna od prvih zadaća koje su u zadanom roku uspješno obavili putem tvrtki Marex- elektrostroj i Sjaj, bilo izoliranje dječjih i ostalih igrališta, kako bi po naputku Nacionalnog stožera trenutno onemogućili njihovo korištenje.


Komunalci u službi građana
Prometno i komunalno redarstvo u službi je nadzora nad provedbom gotovo svih odluka Stožera te su nazočni na javnim površinama i na usluzi građanima, bilo savjetom, bilo konkretnim akcijama.
– Molimo građane da poštuju njihove sugestije, a mogu nam se i obratiti s pitanjima vezanim uz preporučeno ponašanje. Uloga redara nije kažnjavanje prekršitelja, već pružanje pomoći u izvanrednoj situaciji s ciljem što kvalitetnijeg kontakta s građanima, kako bi odgovorili svim zahtjevima i sugestijama, uz uobičajenu komunikaciju putem telefonskih poziva i putem e-maila, otvorili smo i izravne mobilne kontakte upravljačkog tima odjela i službi redarstva i sve resurse Odjela stavili na raspolaganje civilnoj zaštiti, kazao je Dujela.
 




Kontakti za građane


Na stranicama Grada Zadra navedeni su kontakti za građane u slučaju da trebaju informacije.
Kontakti za vrijeme trajanja mjera Stožera civilne zaštite – COVID-19 su: pročelnik Robertino Dujela, dipl.ing. elektrotehnike kojeg se može dobiti na broj: 099/3114-919 ili mail adresu: [email protected]. Zamjenik pročelnika Hrvoje Šarić, dipl. ing. strojarstva, dostupan je na mobitel 098/208-334 te e-mail adresu: [email protected]. Građanima su na raspolaganju i ostali kontakti Odsjeka za komunalno redarstvo i to: [email protected], dežurni mobitel 099/2183-601, Odsjek za prometno redarstvo – [email protected], dežurni mobitel 099/6073-480, Odsjek za komunalnu naknadu – [email protected], tel: 023/208 -123 te Odsjek za ceste i promet – [email protected], tel: 023/208 -117 i 023/208 – 119.