Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prekršeno 19 mjera samoizolacije

26.03.2020. 12:00


O najnovijoj situaciji u Općoj bolnici Zadar na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije govorio je njen ravnatelj dr. Željko Čulina, pojašnjavajući kako je pacijentica zaražena koronom u bolnicu primljena zbog upale pluća i respiratornih problema nakon saznanja da ju je u biogradskoj bolnici operirao zaraženi doktor:
– Odmah smo je smjestili na COVID odjel i u suradnji sa epidemiolozima napravili pregled svih njezinih kontakata. Ovaj su tren dvije liječnice i 12 medicinskih sestara u samoizolaciji. NA COVID odjelu sada leži pet pacijenata, a jedan je u težem stanju, kao i pacijentica koju smo premejstili sa Odjela pulmologije. Dosad su uzeta ukupmo 102 uzorka, od kojih je 20 prosljeđeno na Kliniku Fran Mihaljević te očekujemo rezultate – pojasnio je ravnatelj Čulina.
Glasnogovornica Policijske uprave zadarske, Ivana Grbin, iznijela je najnovije podatke o kršenju mjera samoizolacije, ističući kako su jučer postupali u 65 slučajeva:
– Zabilježeno je kršenje 19 mjera samoizolacije, a postupali smo i po zaprimljenim dojavama s obzirom na odluku o zabrani zadržavanja na javnim prostorima. Zabilježili smo 12 dojava, od čega su utvrđena četiri slučaja kršenja mjera jer se veći broj osoba zadržavao na otvorenom prostoru. Što se tiče kontrolnih punktova postavljenih u prometu, vraćena je 81 osoba koja nije imala valjanu propusnicu i koja je napustila mjesto prebivališta ili stalnog boravišta – kazala je Grbin.