Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PROGOVORIO ZARAŽENI OTAC KOJI JE DIJETE DOVEO U KLAIĆEVU: ‘U pitanju je bio njegov život, postupio sam kako sam znao’

26.03.2020. 12:22


Ništa nisam namjerno napravio, Bože moj, pa u pitanju je bio djetetov život i postupio sam kako sam znao u toj situaciji. Nemojte zamjeriti, no ostalo će rješavati moj odvjetnik – dodao je.


Prvo zaraženo dijete u Hrvatskoj, mališan kojeg je otac tijekom propisanih mjera samoizolacije doveo u Klaićevu bolnicu i izazvao veliku buru u javnost, ozdravilo je, prenosi Novi list.


 




– Dijete je dobro, s majkom je u Zadru. Ja još nisam ozdravio. Čekam nalaze – rekao je otac  koji se i dalje osjeća nelagodno nakon svih komentara na svoj čin.
– Ništa nisam namjerno napravio, Bože moj, pa u pitanju je bio djetetov život i postupio sam kako sam znao u toj situaciji. Nemojte zamjeriti no ostalo će rješavati moj odvjetnik – dodao je.
U samoizolaciji se još nalazi troje djelatnika bolnice koji su bili u kontaktu s ocem i njegovim djetetom.
– U tom trenutku u čekaonici su bila dva roditelja i dvoje djece, a kontakt s njim su imala tri zaposlenika. Nakon što smo dobili potvrdu da je čovjek bolestan, odmah smo kontaktirali epidemiološku službu i odmah su obaviješteni svi kontakti – rekao je ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić. (Glas Istre)