Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Stožer: “Uvođenje karantene za grad Biograd nema učinka za sprječavanje značajnog širenja epidemije”

26.03.2020. 15:46


Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javili su kako za sada uvođenje karantene za grad Biograd ne bi imalo učinka u sprječavanju širenja koronavirusa.
Priopćenje prenosimo u cijelosti.
Nakon analize kontakata oboljelih djelatnika Specijalne ortopedske bolnice u Biogradu, ustanovili smo da većina djelatnika živi izvan grada Biograda, tek njih 12 u Biogradu od ukupno 87 kontakata koji su stavljeni u samoizolaciju. Ostali djelatnici, pacijenti i kontakti žive u ostalim dijelovima Zadarske županije. Stožer civilne zaštite Zadarske županije mišljenja je da uvođenje karantene u ovom trenutku za grad Biograd nema učinka za sprječavanje značajnog širenja epidemije .
I dalje se preporučuju mjere samoizolacije za sve kontakte oboljelih iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru prema naputcima koje su dobili od službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadar.
U Zadarskoj županiji trenutno je 9 osoba zaraženo koronavirusom, 5 pacijenata smješteno je na COVID odjel u Općoj bolnici Zadar, preko 670 je u nadzoru samoizolacije, a od jučer do danas poslijepodne uzeti su uzorci za 28 osoba za koje se čeka nalaz.