Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Danska humoristična drama privukla zadarsku publiku

26.03.2021. 08:43


U srijedu je u Kazalištu lutaka održana još jedna projekcija u produkciji Kino Zone. Radi se o filmu »Još jedna runda« nominiranom za Zlatni globus i favoritu za zlatni kipić. Film je osim navedenih nominacija dobio i četiri Europske filmske nagrade, tri nagrade na festivalu u San Sebastiánu i četiri nominacije za BAFTA-u, a zadarska publika željno ga je dočekala te se s velikim interesom pojavila u Kazalištu lutaka Zadar. Iz Kino Zone kažu kako je interes publike bio zaista veliki, a neki su zbog epidemioloških mjera ostali bez svoje karte pa se razmišlja o ponovnoj projekciji. S obzirom na to da film nije išao u široku kinodistribuciju, Kino Zona, oaza je za sve one koji žele nešto više od filma. Nakon skoro dva sata, koliko je film trajao, publika je iz Kazališta izašla zadovoljna hvaleći odabir.
Radnja filma prati četiri srednjoškolska profesora, koji počinju zanimljivi društveni eksperiment. Naime, postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin, kojeg je utjelovio odličan danski glumac, Mads Mikkelsen, i njegovo troje prijatelja, kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike? Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku znanost…
Režiju i scenarij filma potpisuje jedan od najznačajnijih danskih redatelja današnjice, Thomas Vinterberg, dok u glavnim ulogama nastupaju slavni internacionalac Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang i Lars Ranthe.