Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prva ovogodišnja regata Prvenstva Hrvatske po ORC-u

26.03.2021. 11:00


D-Marin Borik i Jedriličarski klub Uskok ovog će vikenda ugostiti prvu ovogodišnju regatu Prvenstva Hrvatske po ORC-u. Regata počinje sutra, u subotu u 12 sati, a desetak posada će odmjeriti snage u prekrasnom Zadarskom kanalu.
Epidemiološka situacija poremetila je planove organizatorima koji se nadaju kako će se ove godine ipak jedriti češće nego što je to bio slučaj prošle. Prva ovogodišnja regata će se jedriti 2 dana, a najbolji će biti proglašeni u nedjelju 28. ožujka nakon povratka s mora.
D-Marin je dosad bio sponzor i domaćin niza međunarodnih natjecanja, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, kao i regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32.
Prošle je godine u studenom D-Marin Mandalina ugostila posljednju ORC regatu Prvenstva Hrvatske koja je organizirana u suradnji s Jedriličarskim klubom Val.
ORC International se u Hrvatskoj primjenjuje više od dvadeset godina, a riječ je o sustavu premjeravanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva. Zahvaljujući sustavu preusmjeravanja, različite se jedrilice izjednačavaju te se posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice.
D-Marin kroz sponzorstva promiče jedriličarski sport i rekreacijski jahting, ali i destinacije u kojima se natjecanja održavaju. U kompaniji smatraju kako je to od iznimne važnosti za pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najljepših destinacija za jedrenje u Europi.