Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ljepota noći

Autor: Katarina Belić

25.04.2009. 22:00
Ljepota noći

Foto: Filip BRALA



U povodu manifestacije “Ekodani” u petak je u prostorijama Prirodoslovno-grafičke škole postavljena izložba fotografija učenika zadarskih osnovnih i srednjih škola. Glavna tema i motiv fotografija s izložbe bila je “Ljepota noći”, a nadovezuje se na cjelokupni moto ovogodišnjih Ekodana koji nosi naziv “Sačuvajmo noć”.
– Svi učenici koji su htjeli, mogli su sudjelovati sa svojim digitalnim i analognim fotografijama. Dobili smo zaista mnogo prijava kao i raznolikih i zanimljivih fotografija s raznim motivima obrađenim i prikazanim u noćnom “svjetlu”. Iako nam je pristiglo mnogo, čak 10-ak radova učenika iz osnovnih škola i preko 60-ak radova učenika iz srednjih škola, na izložbi smo mogli izložili samo one najkvalitetnije i najzanimljivije fotografije, kazao je Edo Končurat, profesor u Prirodoslovno-grafičkoj školi i organizator Eko dana.
Organizator je prije svega želio kod djece i građana pobuditi svijest o važnosti noći i o njenom utjecaju na svakodnevni život ljudi i životinja. Izložba će biti otvorena sljedeća dva tjedna, a osim izložbe u narednih nekoliko dana Prirodoslovno-grafička škola je priredila još niz događanja na istu temu, od kojih će posebno zanimljivo biti predavanje koje će večeras u Gradskoj knjižnici održati dr. Korado Korlević iz zvjezdarnice Višnjan.