Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Poljičani dobili ambulantu i društveni dom

Autor: Velimir Brkić

25.04.2009. 22:00
Poljičani dobili ambulantu i društveni dom

Foto: Velimir BRKIĆ



Temelji ove zgrade postavljeni su prije 30 godina i nijedna vlast unatoč obećanjima nije uspjela završiti izgradnju ambulante i društvenog doma. Mi vam nismo obećali, ali smo to ostvarili, naglasila je načelnica Vukić


Brojni žitelji Poljica, Vrsi i okolnih naselja su u nedjelju kasno poslijepodne nazočili povijesnom događaju, otvaranju ambulante i društvenog doma u Poljicima čiji su radovi započeli prije više od 30 godina. Sveukupna vrijednost radova iznosi 1,5 milijuna kuna od kojih je 1,2 milijuna kuna osigurala Općina Vrsi, a preostali dio od 300.000 kuna Ministarstvo regionalnog razvoja.
Simboličnim presjecanjem vrpce ovaj vrijedan objekt otvorili su ministar Božidar Kalmeta, župan Stipe Zrilić, vrška načelnica Sandra Vukić i dr. Predrag Orlović, liječnik obiteljske medicine u ovom naselju u Općini Vrsi.
– Temelji ove zgrade postavljeni su prije 30 godina i nijedna vlast unatoč obećanjima nije uspjela završiti izgradnju ambulante i društvenog doma. Mi vam nismo obećali, ali smo to ostvarili, naglasila je načelnica Vukić dodavši kako ovih dana započinju radovi na daljnjoj rekonstrukciji županijskih cesta i nogostupa te asfaltiranje nerazvrstanih cesta u iznosu od oko 1,5 milijuna kuna.
Ministar Kalmeta istaknuo je kako se u Poljicima i Vrsima vidi izuzetno veliki napredak u mnogim segmentima, od primarne zdravstvene usluge, ulaganja u infrastrukturu i uređenost mjesta, ali i u mlade ljude.
– Ovo je veliki pothvat za jedno malo mjesto. Mještani su dugo čekali na ove objekte kojim će riješiti mnoge svoje probleme. Istina, važno je živjeti, ali važno je i kvalitetno živjeti, naglasio je između ostalog Kalmeta nakon što je dao podršku načelnici Vukić i županu Zriliću za predstojeće lokalne izbore.
Skupu se s nekoliko biranih riječi obratio i župan Stipe Zrilić naglasivši izuzetnu važnost ulaganjima u zdravstvenu zaštitu te pritom naveo i velika ulaganja u Opću bolnicu Zadar.
– “Lipo ime Vrsi i Poljica nek vas i dalje vodi Sandra načelnica…”, u svom završnom slovu ponovio je župan Zrilić riječi napjeva kojeg je na početku ove velike svečanosti otpjevao KUD Sv. Lovre iz Vrsi.
Gosti svečanosti obišli su drušveni dom i ambulantu te su se uvjerili u lijep i funkcionalan prostor. Svečanost otvaranja ovih kapitalnih objekata uz bogat stol, pjesme Ivica Perinića Giovannija i grupe Jocker završila je druženjem i pučkim veseljem.