Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tristotinjak mališana plivalo u cviću

Autor: Teuta Babajko Jamičić

25.04.2009. 22:00
Tristotinjak mališana plivalo u cviću

Foto: Velimir BRKIĆ



Veselu, mirisnu i cvjetnu družinu činile su filipjanske tratinčice iz Dječjeg vrtića “Cvit” iz Sv. Filipa i Jakova, rascvjetane ruže iz Dječjeg vrtića “Zlatna lučica” iz Sukošana, patuljici iz Dječjeg vrtića “Zvončić” iz Poličnika, ja sam mali cvijeć iz Dječjeg vrtića “Gardelin” iz Pakoštana, proljetne vile iz Dječjeg vrtića “Ćok” iz Tkona, cvjetno društva Nina iz Dječjeg vrtića “Morska vila” iz Nina, tratinčice iz Dječjeg vrtića “Bubamara” iz Benkovca, biogradske potočnice iz Dječjeg vrtića “Biograd” iz Biograda i šeširići iz Dječjeg vrtića “Cvitić” iz Turnja


U mirisnom ugođaju raznovrsnih boja obogaćenom dječjim smijehom, u nedjelju je u Sv. Filipu i Jakovu zatvoren 9. festival cvijeća Zadarske županije. Naime, jučerašnji program “Dana cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu” bio je uglavnom posvećen djeci koja su u Cvjetnom korzu dječjih vrtića Zadarske županije, zajedno s “Fifi i cvjetnim društvom” i mažoretkinjama prodefilirala filipjanskom rivom prema sajamskom prostoru u autokampu “Đardin”.
U Cvjetnom korzu, šestom po redu, pod nazivom “Neka riva u cviću pliva”, sudjelovalo je 300-tinjak mališana iz devet dječjih vrtića diljem Zadarske županije. Veselu, mirisnu i cvjetnu družinu činile su filipjanske tratinčice iz Dječjeg vrtića “Cvit” iz Sv. Filipa i Jakova, rascvjetane ruže iz Dječjeg vrtića “Zlatna lučica” iz Sukošana, patuljici iz Dječjeg vrtića “Zvončić” iz Poličnika, ja sam mali cvijeć iz Dječjeg vrtića “Gardelin” iz Pakoštana, proljetne vile iz Dječjeg vrtića “Ćok” iz Tkona, cvjetno društva Nina iz Dječjeg vrtića “Morska vila” iz Nina, tratinčice iz Dječjeg vrtića “Bubamara” iz Benkovca, biogradske potočnice iz Dječjeg vrtića “Biograd” iz Biograda i šeširići iz Dječjeg vrtića “Cvitić” iz Turnja. Predvođeni mažoretkinjama te Fifi i Bumbom, nasmijani mališani u Cvjetnom korzu krenuli su od igrališa prema autokampu “Đardin” gdje su obišli sajamski prostor. Nakon obilaska sajamskog prostora, Cvjetni korzo je krenuo prema rivi, gdje su dječji vrtići predstavljeni posjetiteljima koji su se unatoč škrtom travanjskom suncu, koje se skrivalo među oblacima, u Sv. Filip i Jakovu okupili u velikom broju.
Cvjetni korzo, nakon rive, vratio se na igralište gdje su mališani i mažoretkinje sudjelovali u prigodnom programu. Dječjim vrtićima su podijeljene zahvalnice za sudjelovanje na 9. festivalu cvijeća Zadarske županije, a raspjevanoj i rasplesanoj veseloj družini sokovi i krafne.
U nastavku programa održana je humanitarna prodajna izložba cvjetnih aranžmana za rehabilitaciju Sandre Paović, teško nastradale hrvatske stolnotenisačice. Riječ je o aranžmanima koje su izradile osobe iz javnog života u cvjetnoj radionici N. N. Jans – Sremec. Nakon izložbe, posjetitelji su imali priliku uživati u modnoj reviji pobjednika državnog natjecanja “Dani odjeće” u kategoriji modnih kolekcija u organizaciji Škole primjenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra, unikatnog nakita s cvjetnim motivima Sabine Sokač, dizajnerice iz Varaždina i originalnih haljina od cvijeća, pruća i ostalnog materijala iz Radionice za dekoriranje “Kike” iz Dubrovnika. Modnu reviju i ove godine je posjetila glumica Marijana Mikulić.