Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Lokalni dečki uvjerljivo najbolji

Autor: Matej Lordanić

25.04.2010. 22:00
Lokalni dečki uvjerljivo najbolji


Borilački spektakl pod nazivom Biograd Fight Night u sportsku je dvoranu osnovne škole u Biogradu privukao veliki broj gledatelja. Oni su u velikom broju pohodili ovaj spektakl, ponajviše zbog trojice domaćih boraca: Roka Kera i Tonija Sikirića iz Bibinja i Ivana Brkljače iz Biograda. Budući da su sva trojica ostvarili pobjede, gledatelji su dvoranu napustili u potpunosti zadovoljni.
Glavnim borbama prethodila je promotivna borba između Antonija Marušića i Jakova Peroša koja je završila neodlučeno. Nakon što su Marušić i Peroš zagrijali gledatelje, u ring su stupili Ivica Ivić i Mario Jagatić koji su se borili po K-1 pravilima. Iz ringa je kao pobjednik izašao Ivić, bivši amaterski prvak svijeta u K-1, koji je svoga protivnika svladao tehničkim nokautom. Potom je na red došao domaći borac, 17-godišnji Toni Sikirić, inače bivši juniorski prvak Hrvatske u boksu i kickboksu. On je na veliko oduševljenje gledatelja po ultimate fight pravilima svladao gostujućega borca Mateja Baotića iz zagrebačke momčadi UFC Crows za svega nešto više od dvije i pol minute. Već nakon početka se dalo naslutiti kako će mladi borac iz Bibinja slaviti u ovoj borbi budući da je Baotić cijelo vrijeme bio u podređenom položaju.
Treća borba večeri bila je ona između Hrvoja Kišičeka i bosanskohercegovačkog borca Borisa Vujanovića po K-1 pravilima koja je završila pobjedom Kišičeka. Potom je red došao na Roka Kera koji se po ultimate fight pravilima borio protiv Saše Gorana. No, gledatelji su u borbi mogli uživati jako kratko, svega 30 sekundi. Toliko je bilo potrebno Keru, inače prvaku Hrvatske u grapplingu, za pobjedu protiv Saše Gorana koju je ostvario izvukavši mu polugu na ruci.
Borba večeri došla je na red posljednja. Ivan Brkljača iz Biograda u profesionalnom boks meču u drugoj je rundi svladao bosanskohercegovačkog borca Sanida Imamovića. Uz veliku podršku svojih navijača Brkljača je jednom srušio na pod Imamovića nakon čega je bilo razvidno da borac iz susjedne nam države neće dugo izdržati. Sljedeće rušenje na pod Imamović nije izdržao te je borba prekinuta. Brkljača je pobjedom kompletirao sjajnu večer za borce iz Zadarske županije koji su dvoranu u Biogradu napustili neporaženi. Osim domaćih boraca, valja još pohvaliti i podržati organizaciju ovakvih događaja koji redovito privuku veliki broj gledatelja u dvorane.