Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Osušili ih na minus 19

Autor: Andrija Prović

25.04.2010. 22:00
Osušili ih na minus 19

Foto: Filip BRALA



S dva nova boda i (očekivano) uvjerljivom pobjedom nad Triljom, rukometaši Zadar Slada preksinoć su u Mocirama potvrdili ulogu apsolutnog favorita u dvoboju 23. kola. Konačnih 42:23 ponudilo je tako realnu sliku odnosa snaga između prve i posljednjeplasirane momčadi lige, dok će stečeno samopouzdanje “plavima” itekako koristiti uoči tri odlučujuća ovosezonska ispita. Prepoznatljiva brza igra Zadra obilježena polukontrama i kontrama dala je osnovni pečat subotnjem dvoboju, a da je u domaćim redovima bilo nešto više koncentracije, sastav iz cetinske krajine mogao je na kraju biti ispraćen s još većom razlikom.
Rani pogoci Vučkovića i Brkljače bili su dovoljni za vodstvo Zadrana, no ne i značajniji odmak. Trilj se u prvih 10-ak minuta držao na golu ili dva zaostatka, najviše zahvaljujući Pekoviću i Biloniću. Međutim, domaći ubrzo otpuštaju kočnice (ako ih je uopće i bilo), njihova 3-2-1 sada je manje propusna, dok se pred golom “pršutara” sve češće plavi. Produkt navedenog je 11:5 u 13. minuti. Uspjeli su gosti napraviti 3-0 seriju i smanjiti na 11:8, ali to je bilo više-manje sve što će im do poluvremena poći za rukom. Prednost “slastičara” konstantno se povećavala. Semafor je polako, ali sigurno, pokazivao pet, šest, sedam golova na konto Zadrana, a njihove tehničke greške i raspoloženi Mastelić, vratar Trilja, spriječili su veći potop. No, imao je i Slad svog “mastelića”. Tomislav Balent skinuo je čak tri sedmerca u završnici prvog dijela. Na veliki odmor odlazi se s 21:12, do tada najvećom razlikom.
Započeto u prvom, Zadrani nastavljaju i u drugom poluvremenu. Prednost i dalje raste, a brzina kojom se puni mreža Trilja najčešće im ne daje priliku niti za postaviti zonu. Sve češći laki golovi odvode rukometaše iz Mocira na 30:17 u 43. minuti – sasvim dovoljnu zalihu za ulazak nekoliko igrača s klupe. Cota, Jerak, Miletić i Samaržija nastavit će s uvjerljivom izvedbom, štoviše, u zapisniku je pored 56. minute zabilježeno plus 19 Zadra (40:21). Gol je zabio Luka Miletić, a gromoglasno slavlje njegovih suigrača značilo da će ih kružni napadač nakon utakmice počastiti rundom pića. Naime, takva je praksa u Mocirama. Tko postigne 40., taj časti. Čirjak i Mijolović stavili su točku na “i” za završnih 42:23, no baš ih briga, oni neće morati zaviriti u novčanik.
 


ZADAR SLAD 42 (21)
TRILJ PRŠUT VOŠTANE 23 (12)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 150. Suci: Dominiković (Metković), Komšo (Vid).
ZADAR SLAD: Balent (12+4), Cota (5+1), Torbarina, Buovac 8 (3), Miletić 4, Čirjak 2, Vučković 5, Jerak 1, Vidović 2, Brkljača 2, Mijolović 1, Samaržija 1, Humbolt 4, Markić 5, Bašić 6 (1), Peša 1. Trener: Roko Paleka.
TRILJ PRŠUT VOŠTANE: Pezelj (3), Mastelić (11), Budić Leto 4, Varvodić, Sikirica 2 (1), Marić 3, Šipić 1, Bilonić 5 (2), Kaloper 1, Jaković, Brčić 5 (1), Perković 2. Trener: Marijo Dragušica.
Sedmerci: Zadar Slad 4 (4); Trilj P. V. 4 (10).
Isključenja: Zadar Slad 6 minuta, T. P. Voštane 10 minuta.




 


Vidović: I igra i rezultat


– Imali smo nekoliko nepotrebnih nerealiziranih zicera i tehničkih grešaka, no utakmicu smo odradili ozbiljno i s namjerom da ne dopustimo nikakvo iznenađenje. Unatoč trenucima dekoncentracije, smatram da u konačnici možemo biti zadovoljni prikazanom igrom, kao i rezultatom – mišljenja je Marko Vidović, lijevi vanjski Zadar Slada, koji je uz uobičajenu obrambenu rolu, u nastavku dobio i veću priliku ispred suparničkog gola.