Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Stihovi uz zvukove akustične gitare

Autor: Z L

25.04.2010. 22:00
Stihovi uz zvukove akustične gitare


Na desetim “Danima cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu”, a u sklopu Županijskih dana, prvu je večer održana književna večer zadarskih pisaca okupljenih u udruzi “ZaPis”. “ZaPis” je ovime nastavio s gostovanjima u manjim mjestima naše županije i to nakon vrlo uspješnog nastupa na Dugom otoku. Iako je kiša donekle pokvarila predviđeni program, to nije smetalo dobro raspoložene goste i brojne domaćine koji su se okupili u prostoru “La Habana” bara, na samoj filipjanskoj rivi.
Kada kažemo “gosti”, nismo potpuno u pravu, s obzirom da su čak trojica članova “ZaPisa” autentični filipjanci, tako da su gosti u jednu ruku ovdje bili i domaćini. Elvis Serdar i Igor Eškinja sa svojim pripovjetkama, a osobito Ive Baričić koji je vrlo nadahnuto izveo svoje poetske uratke, zahvalili su se svojim mještanima na podršci koju su im pružili svojim dolaskom. Serdarovi i Eškinjini radovi dio su zbirke pripovjedaka “Trenutak proze” izdane u sklopu natječaja Zadarskog lista za najbolju kratku priču, a Baričić je izveo (jer njegov se nastup nikako ne može šturo nazvati “čitanjem”) pjesme iz svoje dvije objavljene zbirke poezije.
Osim ove “domaće” trojke, svoje su radove predstavili i stalni članovi “ZaPisa” pisci Robert Nezirović s humorističnom pripovjetkom “Trešnje” i Iva Pejković koja je za ovu priliku napisala esej “Plima”. Boško Habuš je svojim pjesmama dodatno obogatio program, s obzirom da je dio izveo na nama nepoznatom, ali zvučnom i lijepom katalonskom jeziku, a Mario Padelin se ovaj put odlučio za svirku i izveo nekoliko autorskih pjesama uz neuobičajenu pratnju distorzirane akustične gitare.